Russisk raseri mot svensk stjerneskudd

Frida Karlsson fikk gjennomgå av russiske Julija Belorukova i vinter. Nå kommer det et nytt angrep fra russerne, som sier at stjerneskuddet kunne ha blitt blind.

FÅR KJEFT: Frida Karlsson får beskjed om å skjerpe seg. Selv tar hun ikke kritikken veldig tungt. Foto: NTB Scanpix
FÅR KJEFT: Frida Karlsson får beskjed om å skjerpe seg. Selv tar hun ikke kritikken veldig tungt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Frida Karlsson har tatt langrennsverden med storm. 20-åringen ble historisk i VM i Seefeld da hun kapret totalt tre medaljer, noe ingen juniorer tidligere har klart i et seniormesterskap.

Samtidig har hun rukket å irritere på seg flere av verdens beste langrennsløpere med sin litt uryddige stil i felt.

På stafetten i VM i Seefeld var det Ingvild Flugstad Østberg som ropte til Karlsson underveis fordi den svenske jenta gikk oppå bakskiene til Gjøvik-jenta.

Irriterte

Under verdenscupavslutningen i Quebec skapte hun ny irritasjon i løypa. Karlsson blokkerte for Julija Belorukova og kom borti henne med staven.

Den vanligvis så sindige russeren eksploderte og responderte med å slå staven inn i Karlsson - ikke ulikt situasjonen mellom Didrik Tønseth og Magne Haga i NM.

FIS tok grep umiddelbart og diskvalifiserte Belorukova for usportslig oppførsel

Det førte til russisk irritasjon, og trener Markus Cramer fortalte Dagbladet etter løpet at han var lite imponert over stilen til Karlsson:

- Det Frida gjorde, var ikke rett. Hun bruker skistavene som en roer bruker sine årer. Hun må ha kontroll på stavene sine, så denne disken er ikke rett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer