Aleksandr Bolsjunov og Sergej Ustjugov

Russisk raseri

Det går ei kule varmt mellom to av Russlands aller største langrennsstjerner.

AMPERT: Det er dårlig stemning mellom Sergej Ustjugov (t.v) og Aleksandr Bolsjunov (t.h) for tiden. Foto: Urs Flueeler / AP / NTB
AMPERT: Det er dårlig stemning mellom Sergej Ustjugov (t.v) og Aleksandr Bolsjunov (t.h) for tiden. Foto: Urs Flueeler / AP / NTB Vis mer
Publisert

- Vi har ikke snakket siden søndag, og i dag sa vi bare «hallo».

Ordene tilhører den russiske langrennsstjerna Aleksandr Bolsjunov. Mannen han prater om er landsmann og lagkamerat fra stafetten i OL, Sergej Ustjugov.

NRK omtalte saken først.

Det har vært amper stemning mellom de to russerne den siste tida. Årsaken er at det skal ha oppstått flere sammenstøt mellom de to i et nasjonalt mesterskap i Russland. Det siste kom så seint som tirsdag morgen.

BLODIG: Aleksandr Bolsjunov fikk seg en ordentlig trøkk etter sammenstøtet med Sergej Ustjugov. Foto: Instagram / @san_sanych_bolshunov
BLODIG: Aleksandr Bolsjunov fikk seg en ordentlig trøkk etter sammenstøtet med Sergej Ustjugov. Foto: Instagram / @san_sanych_bolshunov Vis mer

Ned en bakke lå de to OL-vinnerne side om side, men på vei ut av svingen gikk det galt. Plutselig lå begge med ansiktet i snøen.

- Når vi falt, bannet han til meg. Jeg trodde alt var innenfor regelverket, men jeg vet ikke. Jeg håper det, for det var ikke noe jeg gjorde med vilje, sier Ustjugov ifølge det russiske nettstedet Championat.

Bolsjunov, på sin side, legger all skylda på Ustjugov.

- På vei ned kom jeg ut først, så ville Sergej forbi, men skiene mine gikk fortere. Jeg glei forbi på venstresiden, og da begynte han å dytte meg med skiene som gjorde at jeg falt, sier han og fortsetter:

- Jeg mistet bevisstheten litt. Jeg slo hodet ganske hardt.

Sammenstøtet kommer bare dager etter at de var i tottene på hverandre under den klassiske sprinten. Bolsjunov skal ha gått foran Ustjugov i sporet flere ganger, noe som gjorde at sistnevnte mistet fart og endte på en tredjeplass. Ustjugov skal ha gitt beskjed til Bolsjunov om at han drev med skittent spill.

Bolsjunov vant, men fikk en advarsel av juryen i ettertid.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer