Russisk skipresident: - Johaug-saken er en bagatell. Hvorfor skulle hun dope seg?

Russlands skipresident, Jelena Välbe, omtaler dopinganklagene mot Therese Johaug som en bagatell.

STØTTER JOHAUG: Jelena Välbe tror ikke Therese Johaug dopet seg bevisst. Foto: NTB Scanpix
STØTTER JOHAUG: Jelena Välbe tror ikke Therese Johaug dopet seg bevisst. Foto: NTB ScanpixVis mer

– Jeg har aldri drukket vodka med Johaug, men jeg kjenner henne som en glad og stor idrettsutøver. Hvorfor skulle hun dope seg, spør Jelena Välbe i et intervju med Østlendingen i Moskva.

– Jeg håper vi kan feire sammen den dagen hun er klar igjen.

FORTVILET: Therese Johaug viste følelser under pressemøtet sammen med Norges Skiforbund, der hun forklarer årsaken til positiv dopingtest. Video: NTB Scanpix Vis mer

Välbe forteller at hun ble overrasket da hun hørte om dopinganklagene mot Martin Johnsrud Sundby og deretter Therese Johaug og forteller at sakene ikke har fått stor oppmerksomhet i Russland.

– Langrenn er ingen stor sport i Russland. Dessuten har vi hatt våre egne problemer, sier Välbe, som er spent på utfallet av Johaug-saken.

– For meg ser det ut til å være en bagatell. Johaug fikk hjelp for å lege et sår på leppa av den norske landslagslegen. Det er vanskelig å se at det er doping.

– Tror du på hennes historie?

– Vi får vente til alt er lagt på bordet, Men ja, det ser ut til å være en bagatell.

Langrennsstjernen Therese Johaug testet positivt på det forbudte stoffet clostebol etter bruk av kremen Trofodermin på en solbrent leppe under et høydeopphold i Italia i september.

- JEG FINNER STYRKE GJENNOM KJÆRLIGHETEN: Therese Johaug møtte pressen for første gang siden hun fortalte om den positive dopingprøven for nøyaktig to uker siden. Video: NTB Scanpix Vis mer

(NTB)