Norsk langrenn får uventet russisk støtte

Russisk skitopp ut mot Norge-hets

- I Russland blir ofte nordmenn anklaget for å rekruttere utøvere med astma. Vi må snakke om dette.

TAS I FORSVAR FRA UVENTET HOLD: Norsk langrenn, med blant andre Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Therese Johaug, får støtte fra Russland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAS I FORSVAR FRA UVENTET HOLD: Norsk langrenn, med blant andre Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Therese Johaug, får støtte fra Russland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAFJELL (Dagbladet): Russlands skipresident og tidligere verdensener i langrenn, Jelena Välbe, har flere ganger kommet med sterke anklager mot norsk langrenns bruk av astmamedisin.

Russlands president Vladimir Putin har dessuten tidligere blitt sitert på at han mener at utøvere som bruker preparater av medisinske grunner bør delta i Paralympics.

I kjølvannet av blant annet disse meningsytringene til Putin og Välbe, har holdningen spredd seg i Russland. Derfor tenker mange russere i dag at kombinasjonen norsk langrenn og bruk av astmamedisin er mistenkelig og betenkelig.

Den negative russiske holdningen og bortforklaringen av Norges suksess, har Vitaly Smirnov nå fått nok av. Smirnov er tidligere idrettsminister i Russland og tidligere visepresident i Den internasjonale olympiske komité (IOC) .

- Russiske idrettsledere burde bruke kompetansen og erfaringene fra sine norske kolleger for å utvikle russisk langrenn og skiskyting – i stedet for å bortforklare Norges suksess med bruk av astmamedisin, sier Smirnov til det russiske nyhetsbyrået TASS.

- Norske skiløpere vant nesten alle gullene i ski-VM i Seefeld. De vant klart mest også i skiskytter-VM i Anterselva. Norge vant flest gull av samtlige nasjoner i vinter-OL i Pyeongchang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer