Ski-VM 2021

Russisk slakt: - Dust

Joni Mäki spurtslo Russland og sikret finsk sølv søndag. I etterkant provoserte pappa Mäki russisk legende.

DUELL: Joni Mäki gikk seirende ut av duellen mot Gleb Retivykh bak Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DUELL: Joni Mäki gikk seirende ut av duellen mot Gleb Retivykh bak Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

OBERSTDORF (Dagbladet): Norge var best, men bak sikret Joni Mäki sølvet for Finland. Han spurtslo Gleb Retivykh og dyttet russerne ned til bronse.

I etterkant fortalte pappa Mäki at han var svært fornøyd med det finske seieren, spesielt med tanke på at den russiske gullkalven Aleksandr Bolsjunov hadde hockeytaklet sønnen i Lahti i januar.

SLAG: En hendelse under gårsdagens sprintstafett vekker reaksjoner, de norske utøverne brukte dagens trening til å terpe på gull-taktikken, og nå får vi svaret på hva som står foran podiet under de norske pressekonferansene. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

- Vi tok den russiske skalpen for andre gang. Det smakte godt, uttalte Tero Mäki til Iltalehti.

Kommentaren var nok til at den velkjente russiske kommentatoren Dmitrij Gubernijev fyrte på alle plugger. Gubernijev fant seg ikke i at Russlands gullgutt (bronsegutt for anledningen) ble hånet etter en spurtduell.

- Jeg leser ikke de finske artiklene, men Joni Mäkis pappa er en dust. Normale mennesker behandler andre med respekt. Denne kampen er ikke over, uttalte Gubernijev.

Joni Mäki har tatt langrennsverden med storm denne sesongen. Den finske 26-åringen har levert flere toppresultater, og han har også vist seg fryktløs i sporet.

På hjemmebane i Lahti kom han i fokus da han blokkerte Aleksandr Bolsjunov på oppløpet. Russerne svarte med å slå og kroppstaklet ham etter målgang.

Det var starten på en ny rivalisering.

SPORTSNYHETENE: Det ble svært dramatisk da Norge gikk inn til suveren sier på herrestaffeten i Lahti søndag. Foto: NRK Vis mer

Under VM fortalte Mäki til Dagbladet at han og den nybakte verdensmesteren på tremil med skibytte har snakket om situasjonen i etterkant, men at de to ble enige om å være uenige.

Bolsjunov har på sin side sagt at han er ferdig med situasjonen og at vi «aldri kommer til å se ham på samme måte igjen».

De to har jobbet hardt med å gravlegge striden offentlig, men rundt står en rekke andre klare med bensin og flammekastere.

Det kan bli en ny duell mellom de to på fredag. Da venter herrenes stafett.

Forrige gang i Lahti gikk det veldig galt, og Russland er presset i jakten på medaljer. De har hatt en ålreit start på herresiden, men kvinnene har slitt veldig.

- De er ikke i god form. Du så det Spå lagsprinten da Slovenia kom opp og tok bronse. Jeg fikk det med meg selv og ville gråte selv. Det er veldig dårlig for oss, fortalte Gleb Retivykh til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer