<strong>TROR IKKE PÅ TALLENE:</strong> Den russiske sportsministeren, Vitalij Mutko, hevder sjokkdumentaren på ARD handler om kampen om presientvervet i den internasjonale friidrettsforbundet. Foto: MAXIM SHEMETOV / REUTERS / NTB SCANPIX
TROR IKKE PÅ TALLENE: Den russiske sportsministeren, Vitalij Mutko, hevder sjokkdumentaren på ARD handler om kampen om presientvervet i den internasjonale friidrettsforbundet. Foto: MAXIM SHEMETOV / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

Russisk sportsminister om dopingsjokket i friidretten: - Bare tull

Mener det handler om maktkamp om presidentvervet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dopingsjokket som ryster internasjonal friidrett bagatelliseres i landet som kommer verst ut på oversikten over dopsynderne i The Times og ARD's avsløring i går.

Ifølge den engelske avisa og den tyske tv-kanalen har så mange om hver tredje medaljevinner i friidrett fra samtlige VM og OL siden 2001 avlagt mistenkelige blodprøver etter triumfene.

Eller vært bloddopet, som det også kan kalles.

Bare tull - Jeg har aldri sett en så alarmerende samling av unormale blodverdier, sa den australske bloddopingeksperten, Robin Parisotto i dokumentaren, skriver VG.

The Sunday Times skriver at over åtti prosent av Russlands medaljer i friidrett de siste femten åra er tatt av utøvere som har avlagt tvilsomme prøver. I dokumentaren utropes Russland til bloddopingens episenter.

Det er bare tull, mener Russlands sportsminister, Vitalij Mutko.

- Det ser ut som om noen ønsker å ødelegge for friidretten med slike filmer, sier sportsministeren til det russiske nyhetsbyrået Itar-Tass, ifølge den Sport1.de.

- Det er bare tull, fortsatte han.

Handler om presidentvervet De mistenkelige blodprøvene er lekket fra den internasjonale friidrettsforbundets egen database, og ekspertene i ARD's dokumentar mener forbundet sentralt må ha hemmeligholdt omfanget av fusket.

Mutko tror ikke på at friidrettsforbundet er gjennområttent, og velger å tro at dokumentaren er en del av en pågående maktkamp mellom britiske Sebastian Coe og ukrainske Sergej Bubka som begge kjemper om å overta presidentvervet i det internasjonale friidrettsforbundet etter Lamine Diack.

- Maktkampen er i full gang, sier Mutko.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer