Russisk stjerne gråt av glede: - Håper Bjørndalen får tvillinger

Tidligere olympisk mester hyller nordmannen.

(Dagbladet): Det var en stor dag for skiskyttersporten da Ole Einar Bjørndalen (42) kunngjorde at han forlenger skiskytterkarrieren og venter barn sammen med Darja Domratsjeva.

Det russiske esset Anton Sjipulin advarte onsdag mot de eminente idrettsgenene som stjerneparets barn trolig vil få.

- Jeg er sikker på at barnet deres kommer til å få fantastiske gener til å bli en stor idrettsutøver, ikke minst i skiskyting. Forutsetningene er ekstremt gode med to så store idrettsutøvere som foreldre. Det er bare å passe seg, sa Sjipulin med et glimt i øyet, før han gratulerte paret.

Det samme gjør den russiske skiskytterlegenden Olga Medvedtseva, mest kjent under sitt tidligere navn Olga Pyleva. Hun vant blant annet OL-gull på jakstarten i Salt Lake City i 2002 og VM-gull på normalprogrammet i 2004, i tillegg til tre stafetgull.

Etter OL-sølvet testet hun positivt på det forbudte stoffet carphedon og ble fratatt sølvet. Hun kom imidlertid tilbake og vant OL-gull på stafetten i Vancouver i 2010.

- Forbrytelse mot menneskeheten I et intervju med den russiske avisen Sport Express forteller hun om hvordan hun reagerte på at Bjørndalen og Domratsjeva skal ha barn.

- Det kom en del tårer. Det var gledestårer. Jeg er utrolig glad på deres vegne, og aller mest på Bjørndalens vegne. Det ville vært synd for menneskeheten om et geni som Bjørndalen ikke fikk barn og om hans gener ikke hadde gått videre, forteller Medvedtseva.

- Jeg håper han og Darja får mange barn. Vi får håpe de får tvillinger nå. Det hadde vært morsomt for idretten. Når det er sagt, er jo det selvfølgelig ikke det som betyr noe. Det viktigste er de får et friskt og lykkelig barn, presiserer hun.

Medvedtseva er stor fan av Bjørndalen og ble også veldig glad for at han forlenger karrieren.

- Jeg kommer til å gråte den dagen han legger opp. Bjørndalen er en fantastisk idrettsutøver. Han er et geni. Det er fantastiske nyheter at han fortsetter, sier 40-åringen.

Inspirert av Skjelbreid og Bjørgen Domratsjeva har planer om å komme tilbake til verdenstoppen allerede til vinteren. Høstens bilder hvor Marit Bjørgen trener med sin store mage, er til stor inspirasjon.

Det samme er bragdene til Marie Dorin Habert og Liv Grete Skjelbreid etter at de ble mødre. Begge kom tilbake sterkere enn noensinne etter at de fikk barn: Skjelbreid med fire gull i VM i Oberhof i 2004 og Habert med tre gull og seks medaljer i VM i Holmenkollen i vinter.

LETTET: Olga Medtvedtseva, tidligere Pyleva, jubler over Ole Einar Bjørndalens pappanyhet. Foto: AP Photo/Darko Bandic
LETTET: Olga Medtvedtseva, tidligere Pyleva, jubler over Ole Einar Bjørndalens pappanyhet. Foto: AP Photo/Darko Bandic Vis mer

Også Medvedtseva har kommet tilbake i skiskyttertoppen etter at hun ble mor.

- Jeg har snakket med Domratsjeva, og hun sier hun lar seg inspirere av de som har klart det før. Hun vil gjøre som Habert og bli verdensmester allerede til vinteren. Jeg hadde en annen erfaring og trengte mer tid, men Habert og Skjelbreid har vist at det er mulig, mener russeren.

- De utenlandske kvinnene har en litt annen holdning enn oss og er raskere tilbake i trening. Vi er kanskje mer forsiktig der, men det har jo gått veldig bra for dem. Det er imponerende.

Gleder seg Både Domratsjeva og Bjørndalen gleder seg til å bli foreldre.

- Det er spennende å skulle bli far. Jeg har stor familie hjemme, så jeg er vant med mange unger. Vi gleder oss. Jeg gleder meg. Det blir en helt ny verdi i livet, sa Bjørndalen til Dagbladet på tirsdag.

- Du er ekstremt opptatt av å ikke bli sjuk, hvordan blir det?

- Hehe, vi har ikke tenkt gjennom alt det. Jeg får ta pappaperm. Men det er folk som har gjort det før meg. Alt er mulig å organisere, det er ikke umulig. Fram til barnet blir 18 har det norsk pass, så får vi se hva det blir etter det.

FAR: Ola Medvedtseva er svært glad for at Ole Einar Bjørndalen endelig skal bli far.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FAR: Ola Medvedtseva er svært glad for at Ole Einar Bjørndalen endelig skal bli far. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer