BLIR FORELDRE: Ole Einar Bjørndalen kunne tirsdag avsløre at han og skiskytterkjæresten Darja Domratsjeva blir foreldre. Foto: Andrei Ivanov/TASS/Alamy Live News
BLIR FORELDRE: Ole Einar Bjørndalen kunne tirsdag avsløre at han og skiskytterkjæresten Darja Domratsjeva blir foreldre. Foto: Andrei Ivanov/TASS/Alamy Live NewsVis mer

Russisk stjerne om Bjørndalens barn: - Det er bare å passe seg

Sjipulin hyller Bjørndalen, men er litt bekymret.

(Dagbladet): I går avslørte Ole Einar Bjørndalen at han venter barn sammen med den hviterussiske skiskytterstjerna Darja Domratsjeva. Nå er de offisielt idrettens nye superpar, slik Liv Grete Skjelbreid og Raphaël Poirée var på begynnelsen av 2000-tallet.

Bjørndalen er som kjent tidenes mestvinnende vinterolympier. I tillegg til åtte OL-gull har 42-åringen 20 VM-gull og 95 verdenscupseire. Fremdeles har han muligheten til å bli den første skiskytteren som runder 100 verdenscuptriumer.

Domratsjeva tok i Sotsji i 2014 hele tre OL-gull med Ivar Michael Ulekleiv fra Dombås som skismører. Hun har i tillegg to VM-gull og 25 verdenscupseirer.

Domratsjeva har i mange år vært regnet som den som går best og vakrest på ski av de kvinnelige skiskytterne. Det samme har også vært tilfellet for Bjørndalen i en årrekke. Mye tyder på at stjerneduoens barn vil ha usedvanlig gode idrettsgener.

Det bekymrer den russiske skiskyttereneren Anton Sjipulin.

- Jeg er sikker på at barnet deres kommer til å få fantastiske gener til å bli en stor idrettsutøver, ikke minst i skiskyting. Forutsetningene er ekstremt gode med to så store idrettsutøvere som foreldre. Det er bare å passe seg, sier Sjipulin - med et glimt i øyet - til den russiske avisen Sport Express.

Han ble selv pappa tidligere i år. I forkant av VM i Holmenkollen uttalte Sjipulin at han ville vinne for sin nyfødte sønn i håp om at han vil se på sin far som en helt.

Sjipulin hyller Bjørndalen I framtiden må kanskje Sjipulins sønn konkurrere mot barnet til Bjørndalen og Domratsjeva.

- Først og fremst vil jeg gratulere begge to. Jeg er veldig glad på Darja og Ole Einars vegne. Jeg har nettopp blitt far selv og vet hvor stort dette er. Ingenting kan måle seg mot å å få barn, sier 28-åringen.

Sjipulin regnes som den beste spurteren i feltet og er den alle frykter å møte på en sisterunde. Nå ønsker han Bjørndalen velkommen til to nye år i skiskyttersirkuset.

- Det er to gode nyheter: at Bjørndalen fortsetter og at han og Darja venter barn. Bjørndalen viser at alder ikke er en hindring. Det er imponerende sier Sjipulin.

- Han viste i Holmenkollen at han fortsatt er en mester. Det er til stor inspirasjon i den alderen. Det viser at ingenting er umulig. Jeg er stum av beundring, forteller 28-åringen.

Stor internasjonal oppmerksomhet Flere tyske og franske aviser gir gårsdagens to Bjørndalen-nyheter god spalteplass, men det er i Russland og Hviterrussland at oppmerksomheten er størst.

Domratsjeva er en av de desidert største idrettsprofilene i Hviterrussland, og omtrent hver bevegelse hun gjør følges tett. Den hviterrussiske avisen Belta skriver at stjerneparet fikk øynene opp for hverandre under OL i Vancouver i 2010.

Ryktene rundt Bjørndalen og Domratsjeva har versert lenge. Sistnevntes graviditet kom imidlertid som lyn fra klar himmel på de fleste i går, men ikke alle. Allerede i høst hevdet Soviet Sport at Domratsjeva var gravid, uten at hun ønsket å bekrefte det.

Domratsjeva sto over sesongen som gikk, men det var på grunn av kyssesyka. Hun håper å gjøre som Marie Dorin Habert og Liv Grete Skjelbreid og være tilbake i verdenstoppen i januar.

- Jeg vil gjerne fortelle fansen at jeg fortsetter med moderat trening i samråd med legen, og jeg vil jobbe veldig hardt for å være tilbake i rute i januar. Jeg ser at det ikke blir lett, men jeg er klar for å jobbe hardt for å komme tilbake i form, for jeg kan ikke få sagt hvor mye jeg har savnet konkurranse og skiskyting, skrev Domratsejva på sin hjemmeside i går.

- For øyeblikket planlegger jeg rolig trening og hvile, så jeg vil ikke delta i en rekke arrangement jeg blir invitert til. Jeg ber pent om at alle respekterer privatlivet mitt framover, og ikke spekulerer videre på temaet. Dette er et stort øyeblikk i livet mitt, og jeg håper på deres forståelse, avslutter hun.

- Den perfekte alder I går fortalte hun om hvor lykkelig hun er over at hun skal bli mor.

- Livet har mange sider, og det er viktig å nå de viktigste målene i tide. 30 er den perfekte alder, og det er perfekt timing for en fødsel - og i høst skal jeg bli mor, sa skiskytterstjerna, som fyller nettopp 30 om noen måneder.

- Det er en veldig etterlengtet og velkommen hendelse i livet mitt, og det er vel ikke nødvendig å si at det er det viktigste som skjer meg akkurat nå.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.