FIFA-DOMMER: Vladimir Pettaj omkom i en flystyrt i natt. Her er russeren (i forgrunnen) i aksjon som mållinjedommer under Europa League-kampen mellom Sevilla og Borussia Dortmund i desember. Bak Dortmund-keeper Roman Weidenfeller. Foto: Angel Fernandez, AP/Scanpix
FIFA-DOMMER: Vladimir Pettaj omkom i en flystyrt i natt. Her er russeren (i forgrunnen) i aksjon som mållinjedommer under Europa League-kampen mellom Sevilla og Borussia Dortmund i desember. Bak Dortmund-keeper Roman Weidenfeller. Foto: Angel Fernandez, AP/ScanpixVis mer

Russisk toppdommer blant de døde i flystyrt

- En av de beste og mest erfarne dommerne i landet vårt.

En fotballdommer i Russlands toppdivisjon var blant de omkomne da et russisk passasjerfly styrtet i natt.

Minst 44 personer omkom da passasjerflyet fra RusAir styrtet ved en motorvei nord i Russland. Flyet var på vei fra Domodedovo-flyplassen i Moskva til Petrozavods da det styrtet rundt 1 kilometer før landing.

Vladimir Pettaj (38) startet som profesjonell dommer i 1996 og hadde nylig dømt sin 100. kamp på øverste nivå i russisk fotball. I 2010 ble han utnevnt som FIFA-dommer.

- Pettaj hadde rykte på seg for å være en av de beste og mest erfarne dommerne i landet vårt, heter det i en uttalelse fra Russlands fotballforbund.

Alle de store russiske fotballklubbene kondolerte også på sine nettsteder.

- Våre dypeste kondolanser går til venner og familie av alle ofrene i denne tragedien, lød det i en melding fra den russiske ligaforeningen.

(NTB)