Martin Johnsrud Sundby om verdenscupåpningen

Russisk varsko før verdenscupåpningen: - Jeg er overrasket, sier friskmeldt Sundby

Martin Johnsrud Sundby er endelig sykdomsfri og klar for å konkurrere, men er usikker på hva som møter ham i Finland. Russiske Maxim Vylegzhanin er en av årsakene til det.

FRISKMELDT: Martin Johnsrud Sundby, som her trener med blyvest, forlot Beitostølen med sykdom, men har ankommet Kuusamo frisk nok til å konkurrere på høyt nivå. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FRISKMELDT: Martin Johnsrud Sundby, som her trener med blyvest, forlot Beitostølen med sykdom, men har ankommet Kuusamo frisk nok til å konkurrere på høyt nivå. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KUUSAMO (Dagbladet): Mens majoriteten av de norske langrennsløperne ankom Kuusamo i går, avventet Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Sjur Røthe og Kari Øyre Slind avreisen til grytidlig i morges.

Sett bort ifra litt bagasjetrøbbel gikk reisen knirkefritt. Det samme kan ikke sies om Sundbys oppladning etter at han forlot Beitostølen forrige uke med sykdom. Nå forteller 32-åringen til Dagbladet at han er frisk nok til å konkurrere, og at han vurderer å gå både morgendagens sprint og søndagens distansrenn i klassisk.

- Jeg er frisk nok til å gå skirenn i hvert fall. Det er jeg glad for. Jeg har vært syk en uke siden Beitostølen, så det er umulig å vite hvor jeg står. Jeg er spent og vet at dagene uten trening kan slå begge veier, forteller Johnsrud Sundby til Dagbladet.

- Hvordan påvirker dette sykdomsoppholdet deg?

- Jeg tror ikke det betyr så mye. Det er en grunn til at jeg trener mye, for at jeg skal tåle slike avbrekk som dette. Så lenge jeg ikke blir liggende langvarig med feber, har det vist seg at det ikke trenger å slå negativt ut. Det kan like godt gi motsatt effekt gjennom økt overskudd, håper Røa-gutta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer