BER OM HJELP: Julia Stepanova  ble lovet OL-plass etter hun sa ifra om russisk dopingbruk. Nå har hun mistet plassen. Foto: NTB Scanpix 
BER OM HJELP: Julia Stepanova  ble lovet OL-plass etter hun sa ifra om russisk dopingbruk. Nå har hun mistet plassen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Russisk varsler trygler om OL-billett

Den russiske varsleren Julia Stepanova, som bidro til å avdekke det statlige dopingprogrammet i Russland, har i et åpent brev til IOC enda en gang bedt om billett til Rio-OL.

Ettersom Stepanova tidligere er dømt for doping, er hun utestengt sammen med alle de andre tidligere dopingdømte russerne til Rio-OL.

Hun har tidligere blitt lovet å kunne få delta under et nøytralt flagg av både Den internasjonale olympiske komité (IOC) og Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), men etter det siste møtet i IOC ble hun altså utestengt.

– Vi vil herved enda en gang be IOC vurdere deltakelsen til Julia. Vi har full tillit til at IOC vil presisere sin avgjørelse om utestengte russiske utøvere, så den ikke gjelder for Julia, siden hun allerede har fått tillatelse til å delta, står det i brevet, som er underskrevet at Julia og hennes mann.

Så sent som mandag spurte friidrettsutøveren IOC om at de ville revurdere avgjørelsen. Det hjalp ikke, og dermed prøver hun nå enda en gang.

Det spørs om alle gode ting er to for Stepanova.

– Den endelige beslutningen er allerede tatt, sier en IOC-talsmann om den russiske jentas brev.

Julia Stepanova ønsker å stille på 800 meter under OL. Sommerlekene starter på fredag.

(NTB)