Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russisk verdensmester tatt for meldonium

Julia Jefimova er ferskeste navn på listen.

DOPTATT: Julia Jefimova har testet positivt for meldonium. Foto: SCANPIX/Alex Menendez/Getty Images/AFP
DOPTATT: Julia Jefimova har testet positivt for meldonium. Foto: SCANPIX/Alex Menendez/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svømmeverdensmester Julia Jefimova har skrevet seg på den lange listen av russiske idrettsfolk som har havnet i dopinggarnet etter å ha brukt meldonium.

Stoffet som havnet på forbudslista ved årsskiftet har felt en rekke profilerte utøvere, blant dem tennisstjernen Maria Sjarapova og skøyteverdensmester Pavel Kulizjnikov.

En kilde i Russlands svømmeforbund bekreftet onsdag overfor nyhetsbyrået Tass at 23-årige Jefimova også er blant utøverne som har testet positivt på meldonium. Hun risikerer utelukkelse på livstid.

Jefimova har nemlig en tidligere dopingstraff bak seg. Hun var utestengt fra november 2013 til februar 2015 etter å ha blitt avslørt som steroidbruker.

Hun kunne konkurrere igjen i VM på hjemmebane i Kazan i fjor, og Jefimova tok i sitt comeback gull på 100 meter bryst og bronse på den dobbelte distansen. Nå kan hun se langt etter OL i Rio.

Jefimova skapte reaksjoner under VM i Kazan da hun sammenlignet sin dopingstraff med en fartsbot.

Allerede skal om lag 100 idrettsfolk ha testet positivt på meldonium etter at den prestasjonsfremmende hjertemedisinen havnet på lista over forbudte preparater.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart