Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball-VM 2018:

Russisk VM-stadion: «Løsningen får alle til å sperre opp øynene»

Ekstra tribuner på arenaen i Jekaterinburg.

SPESIELL: VM-arenaen i Jekaterinburg er noe spesiell. Her er nemlig tribunen bygget utenfor stadion for å få plass til flere tilskuere. Foto: REUTERS/David Mdzinarishvili
SPESIELL: VM-arenaen i Jekaterinburg er noe spesiell. Her er nemlig tribunen bygget utenfor stadion for å få plass til flere tilskuere. Foto: REUTERS/David Mdzinarishvili Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Neste sommer er det fotball-VM i Russland og stadion i byen Jekaterinburg ser ut til å bli noe helt utenom det vanlige.

Bilder fra den nye arenaen viser nemlig svært kreative og spesielle løsninger: To tribuneseksjoner bak målene står nemlig utenfor selve stadion.

INNE: Slik ser det ut inne på arenaen i Jekaterinburg. Foto: REUTERS/Maxim Shemetov
INNE: Slik ser det ut inne på arenaen i Jekaterinburg. Foto: REUTERS/Maxim Shemetov Vis mer

Jekaterinburg arena - kalt Central stadium - ble bygget i 1957, og seinere renovert i 2011. Problemet før neste års fotball-VM var derimot størrelsen og kravene fra Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Kapasiteten på under 35 000 tilskuere var nemlig ikke nok for FIFA.

Og løsningen for russerne er å bygge nye tribuner - utenfor den opprinnelige stadion. Noe som tydelig kan ses med det blotte øye på grunn av taket på den opprinnelige tribunen. Flere reagerer også på avstanden ned til banen, og at du nesten ser mer av den opprinnelige tribunen enn selve gressmatta.

Den nye tribunene vil sørge for at 45 000 personer får se VM-kampene i Jekaterinburg der FC Ural til daglig spiller sine hjemmekamper. Stadion i Jekaterinburg er en av 12 arenaer som blir brukt i fotball-VM neste sommer.

Og drøyt et halvår før VM-starten er Urals hjemmebane blitt en internasjonal snakkis.

«Det kunne ikke sett mer skremmende ut», skriver amerikanske USA Today.

«Bisarr stadion» , skriver engelske Daily Mirror.

«Løsningen får alle til å sperre opp øynene», skriver danske BT.

PS: Jekaterinburg har rundt 1,5 millioner innbyggere og er Russlands fjerde største by. Byen ligger på østsiden av Uralfjellene og mellom 1924 og 1991 het den Sverdlovsk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!