ANGRER INGENTING: Atlant-spiller Sergej Mozjakin er en av dem som har blitt avslørt som VM-røyker i Tyskland.Foto: SCANPIX/REUTERS/Grigory Dukor
ANGRER INGENTING: Atlant-spiller Sergej Mozjakin er en av dem som har blitt avslørt som VM-røyker i Tyskland.Foto: SCANPIX/REUTERS/Grigory DukorVis mer

Russiske hockeystjerner i krangel med media

Etter avslørende bilder.

||| (Dagbladet): Flere av de norske spillerne utropte stjernespekkede Russland til drømmemotstander dersom Canada skulle slå Tsjekkia i ettermiddag, og sende Norge til kvartfinalen i VM i ishockey.

Nå har i tillegg den russiske leiren blitt rammet av bråk og krangling med pressen.

Det russiske nyhetsnettstedet life.ru har publisert bilder av de russiske stjernene med sigaretter under mesterskapet, i tillegg til videoklipp av spillerne som er ute om natta, i i overkant godt humør, skriver Aftonbladet.

Alexander Semin, Sergej Mozjakin, Vitalij Atjusjov og Ilja Nikulin skal være de «avslørte», og offentliggjøringen har blitt dårlig mottatt av landslaget, som svarte med medieboikott etter 6-1-seieren over Danmark.

Laget sendte bare ut ungguttene Dmitrij Kulikov og Artem Anisimovin til intervju etter kampen, noe som førte til en bot på knappe 30 000 kroner for brudd på mediebestemmelsene under VM.

Motsjakin sier forøvrig til det russiske nettstedet at han ikke angrer på røykingen.

- Jeg beklager ikke at jeg ikke har noe å angre. Alle har et privatliv, og det har ingen noe med, sier han.

Medieboikotten skal nå ha blitt avblåst etter at formannen i det russiske ishockeyforbundet, Vladislav Tretjak, grep inn.

Norge kom seg ett skritt nærmere kvartfinale da Tsjekkia slo Latvia i går, men er fortsatt avhengige av at Canada slår Tsjekkia i ettermiddag.

I kvartfinalen venter da eventuelt Russland.