Russland bekrefter systematisk doping

Russiske idrettsledere bekrefter «systematisk dopingprogram»

Russlands fremste idrettsledere medgir i et brev til WADA «uakseptabel manipulasjon av antidopingsystemet» og «et systematisk dopingprogram».

VENDEPUNKT?: WADA-president Craig Reedie tror russiske myndigheter nærmer seg en innrømmelse av de var involvert i et systematisk dopingprogram. Foto: Jean-Christophe Bott / Keystone via AP / NTB Scanpix
VENDEPUNKT?: WADA-president Craig Reedie tror russiske myndigheter nærmer seg en innrømmelse av de var involvert i et systematisk dopingprogram. Foto: Jean-Christophe Bott / Keystone via AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Ved første øyekast virker det som de nærmer seg innrømmelse av feilene som er gjort. Jeg håper dette er et vendepunkt, sier WADA-president Craig Reedie etter å ha mottatt brevet.

Nyhetsbyrået AFP har sett en kopi av brevet, som var skrevet på russisk og adressert til Reedie, med kopier til IOC-president Thomas Bach og IPC-president Andrew Parson. Det var signert av Russlands idrettsminister Pavel Kolobkov, president Alexander Zjukov i landets OL-komité og president Vladimir Lukin i Russlands paralympiske komité.

I brevet beskrives doping som «systemisk», men det er ingen innrømmelse av at myndighetene var involvert, noe som var en av de viktigste konklusjonene i WADA-granskingen ledet av Richard McLaren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer