HOPPET AV LAANDSLAGET: Alexnader Legkov er blant dem som nå satser privat fram mot OL i Sotsji i 2014.Foto: AP /Mikhail Metzel
HOPPET AV LAANDSLAGET: Alexnader Legkov er blant dem som nå satser privat fram mot OL i Sotsji i 2014.Foto: AP /Mikhail MetzelVis mer

Russiske langrennsløpere hopper av landslaget

Danner privatlag.

Alexander Legkov og Ilja Tsjernousov har brutt ut av det russiske landslaget i langrenn. Stjernene har dannet privatlag foran 2011/12-sesongen, skriver langrenn.com.

Duoen er ikke fornøyd med Russlands skiforbund og satsingen mot OL i Sotsji om tre år. Sammen med klassiskeksperten Sergej Novikov og sprinteren Michail Devjatjarov jr. har de to fått midler fra den russiske idrettsministeren til privat satsing.

- Legkov og Tsjernousov var ikke fornøyd med treningsopplegget på landslaget. Da forbundet ikke ville lytte til utøvernes ønsker valgte de å gå til den russiske idrettsministeren, der de ba om støtte til å danne sitt eget lag fram mot OL i 2014. Det fikk de, og siden i vår har utøverne gjennomført sine egne samlinger, sier manager Isabel Knauthe til langrenn.com.

Landslaget og privatlaget har felles sponsor, men forbundet skal ha reagert på Legkovs avhopp. Særlig etter at han gikk ut i pressen og fortalte at løperne var misfornøyd med landslaget.

I Russland mottar alle landslagsløpere lønn fra staten, blant annet gjennom statlige jobber i politiet, tollvesenet eller grensevakten. Legkov og de andre har fått beholde sine jobber.

- Løpernes valg om å forlate landslaget har ikke gått ut over jobbene de har i tillegg til skisatsingen. Legkov er fortsatt en del av den russiske politistyrken, utdyper Knauthe.

Sveitseren Reto Burgermeister er trener for det russiske privatlaget. Fram mot sesongstart skal russerne trene ved Natrudstilen ved Lillehammer.

(NTB)