FORBEREDER LANDSKAMPER: Stefan Strandberg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
FORBEREDER LANDSKAMPER: Stefan Strandberg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB ScanpixVis mer

Russiske profiler svidde av 2,3 millioner på champagne: - Jeg tenkte mye rart, sier Strandberg

Slo seg løs på nattklubb i Monaco. 

SANDVIKA (Dagbladet): Russlands fotballandslag gjorde ingen suksess i sommerens EM. Laget havnet sist i gruppe med Wales, England og Slovakia.

Noe tid etterpå dukket det opp en spesiell historie fra Monaco. Den involverte den norske midtstopperen Stefan Strandbergs lagkamerat i Krasnodar, Pavel Mamaev (27).

Det het seg at Mamaev - sammen med landslagskollega Aleksandr Kokorin - svidde av 2,3 millioner kroner på champagne. En video viser at horder med champagneflasker bæres inn i lokalet. Samtidig spilles den russiske nasjonalsangen over høyttaleranlegget på nattklubben Twiga.

Du kan se en video fra festen her.

Stemningen er på kokepunktet. Og det er kanskje ikke så rart: Regningen skal ha vært på svimlende 250 000 euro, eller 2,3 millioner kroner.

FESTLØVE Pavel Mamaev (til venstre) - her i duell med Wales' midtbanespiller Joe Allen under EM. Foto: NTB Scanpix
FESTLØVE Pavel Mamaev (til venstre) - her i duell med Wales' midtbanespiller Joe Allen under EM. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tenkte mye rart da jeg hørte denne historien, sier Strandberg, som forbereder landskampene mot Hviterussland og Tyskland denne uka.

Fordømte hendelsen

Klubbene til de to spillerne - Krasnodar og Zenit St. Petersburg - gikk ut og fordømte den elleville champagnefesten. Tatt i betraktning økonomien til den menige mann og kvinne i Russland, likner pengebruken ikke grisen.

- Skandale, slo russisk TV fast.

Men nattklubbens eier, tidligere Queens Park Rangers-eier Flavio Briatore, støttet spillerne på Instagram.

- Disse to gutta - Kokorin og Mamaev - kom for å spise middag med konene sine. Etterpå ble de i lokalet og røyket shisha (pipe). Det var et privat selskap organisert av noen russere. Da de oppdaget Kokorin og Mamaev, begynte de å sende over champagneflasker i respekt.

NATTKLUBBEIER: Flavio Briatore. Foto: NTB Scanpix
NATTKLUBBEIER: Flavio Briatore. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Denne versjonen er ikke bekreftet. Selv russiske myndighetspersoner har tatt avstand fra det som skjedde. Prisen på hver flaske Armand de Brignac skal ha vært på 500 euro.

Flere vinklinger

- Det er mange måter du kan se den situasjonen på, sier Strandberg, som gikk fra Rosenborg til Krasnodar i fjor.

- En tanke er at det er helt natta. At det er helt håpløst å bruke så mye penger når situasjonen i Russland er som den er. Det er økonomiske problemer og folk har det helt forferdelig. Du kan også si at det er helt forkastelig å gjøre det etter det mesterskapet som Russland hadde.

Forsvarsklippen fortsetter:

- Samtidig er det hans lønn, hans penger (Mamaevs). Han har jobbet og slitt for dem og hadde ferie. Han var ikke på oppdrag for landslaget eller klubben. Så det var hans valg. Det er to måter å se det på. Jeg har egentlig forståelse for begge. Jeg vil ikke sitte og dømme og være knallhard mot ham. Men jeg vil heller ikke ta parti. Jeg forstår begge tankene.

Gladgutt

Pavel Mamaev kommer fra Moskva og har spilt i Krasnodar siden 2013. Posisjonen er på midtbanen.

- Hvordan opplever du ham?

- Han er en gladgutt. Det er liv i ham, forteller Strandberg.

- Det har vært litt kontroverser rundt ham helt fra han var liten gutt og supertalent. Nå ble han dessverre skadet for oss. Det er et tap for klubben.

- Har du selv sett mye rart på nattklubber i Russland?

- Nå går ikke jeg på nattklubber i Russland. Jeg holder meg i skinnet, sier Strandberg, som er kjæreste med håndballspilleren Nora Mørk.

Strandberg er for øvrig lånt ut fra Krasnodar til Hannover i Tyskland. Han har tatt avgjørelsen av private årsaker, noe Dagbladet meldte i går.

TILBAKE I NORGE: Stefan Strandberg og resten av landslaget trente på Nadderud mandag kveld.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TILBAKE I NORGE: Stefan Strandberg og resten av landslaget trente på Nadderud mandag kveld.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer