BILLIG?  Bibras Natcho fikk æren av å sette inn det som muligens var et billig straffespark, men som i alle fall første til at russerne slo Chelsea i returoppgjøret - uten at det hjalp. Foto: AP Photo / Mikhail Metzel / NTB Scanpix
BILLIG? Bibras Natcho fikk æren av å sette inn det som muligens var et billig straffespark, men som i alle fall første til at russerne slo Chelsea i returoppgjøret - uten at det hjalp. Foto: AP Photo / Mikhail Metzel / NTB ScanpixVis mer

Russiske Rubin Kazan fikk blod på tann

Men greide ikke ta semfinalebilletten fra Chelsea.

Rubin Kazan - Chelsea 3-2 (1-0) - sammenlagt: 4-5

(Dagbladet): Det tok Fernando Torres fem minutter å drepe det som fantes av spenning i oppgjøret mot Rubin Kazan i Europa League i kveld.

Tilsynelatende.

Den første kvartfinalekampen endte det med 3-1 seier til Chelsea hjemme på Stamford Bridge. Rubin Kazan fikk ikke lov av UEFA å spille returoppgjøret mot engelskmennene på hjemmebanen Tsentrainiy stadion, men i Moskva.

Keeper på bærtur Derfor var det 70 000 tomme seter som kunne se at Torres fikk en langpasning fra Frank Lampard i det femte spilleminutt. Og da Rubin-keeper Sergei Ryzhikov svarer med å møte Torres på 20 meter, kan Chelsea-spilleren lempe ballen enkelt over russeren og inn i det åpne målet.

Chelsea har dårlig minner fra Moskva
og stadion hvor John Terry brant straffesparket som gjorde at Manchester United vant Champions League-finalen.

Men førsteomgangen hadde de blåkledde bra kontroll på, uten at det verken ga mye spenning eller sjanser.

Bortsett fra da Rubins Eremenko etter et par minutter sendte en suser rett i Terry. Og da Karadeniz får fyre av et skudd fra bak Chelsea-muren i spiss vinkel mot mål. Petr Cech må reagere raskt og slenger seg, og returen går til corner. 

Fornyet tro Men da lagene kommer tilbake på banen etter pause, steg spenningen raskt, og Rubin Kazan fremsto som et nytt lag.

Først headet forsvarsspiller Iván Marcano inn 1-1-utlikningen i det 51. minutt. Fem minutter svarte Chelsea og Moses, ved å sette en ball vakkert ned i høyre hjørne bak Rubin Karzan-keeperen.

Men russerne var ikke fornøyde - de ville virkelig prøve å ta opp kampen om semifinalebilletten med engelskmennene.

Vel fem minutter senere slår Kasaev inn fra venstre, til kaptein Karadeniz, som med hjelp av et svakt Chelsea-frosvar kan heade inn 2-2-scoringen.

Og når dommer Firat Aydinus gir hjemmelaget straffe, etter at Chelseas Azpilicueta gir Ryazantsev en puff i ryggen, er det ikke mye Petr Cech kan gjøre for å hindre 3-2-scoringen til Natcho.

Kan bli tre engelske Deretter og ut handlet kampen i Moskva om hjemmelaget kunne greie det sensasjonelle, og faktisk snyte Chelsea for semifinalebilletten.

Men til tross for flere forsøk, greide aldri Rubin Kazan å komme til flere scoringer
.
Dermed kunne Chelsea juble for semifinalebilletten, uten å ha overbevist helt i Moskva.

Om det blir tre engelske lag i Europa League-semifinalene får du svar på senere i kveld. Følg med, eller kjøp kampene, i vårt fotballstudio.