TIL OL LIKEVEL: Vladimir Morozov (bildet ) og Nikita Lobintsjev får likevel oppfylt OL-drømmen. Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV
TIL OL LIKEVEL: Vladimir Morozov (bildet ) og Nikita Lobintsjev får likevel oppfylt OL-drømmen. Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOVVis mer

Russiske svømmere får grønt OL-lys likevel

Var ikke ønsket av det internasjonale svømmeforbundet.

Ifølge rapportene har Idrettens Voldgiftsrett (CAS) gitt de russiske svømmerne Vladimir Morozov (24) og Nikita Lobintsjev (27) lov til å delta i OL i Rio de Janeiro.

De to var blant sju russiske svømmere som hadde fått beskjed av det internasjonale svømmeforbundet (FINA) om at de ikke var ønsket i mesterskapet.

Verken FINA, Russlands svømmeforbund eller CAS har foreløpig bekreftet utfallet, men ifølge Lobintsjevs agent Andrej Mitkov var saken klar.

– Jeg kan bekrefte at Lobintsjev og Morozov får lov til å konkurrere i OL. Vi skal ha et møte med Den internasjonale olympiske komité (IOC) for å diskutere hva som skjer nå, sa Mitkov til Interfax.

Advokat Artjom Patsev representerer svømmerne, og overfor nyhetsbyrået TASS sier han at de har fått beskjed via FINA om de to svømmerne er klarert for deltakelse.

Det er ventet at CAS offentliggjør sin endelige kjennelse senere tirsdag.

(NTB)