Flere russiske utøvere vil til OL under det olympiske flagget

Russiske utøvere vil konkurrere under nøytralt flagg

Mens Russland som nasjon er utestengt fra OL, melder flere av landets utøvere at de vil ta imot tilbudet om å konkurrere under det olympiske flagget.

VIL DELTA: Den russiske hopperen Denis Kornilov skal være blant utøverne som har gitt uttrykk for at han vil delta under det olympiske flagget. Foto: Geir Olsen / Scanpix
VIL DELTA: Den russiske hopperen Denis Kornilov skal være blant utøverne som har gitt uttrykk for at han vil delta under det olympiske flagget. Foto: Geir Olsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For å beskytte rene russiske utøvere har Den internasjonale olympiske komité (IOC) sagt at disse kan stille under nøytralt flagg i Sør-Korea.

Den muligheten er flere klare til å ta, ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass.

Dmitri Dubrovski, president i det russiske hopp- og kombinertforbundet, sier at utøverne har bestemt seg for å delta.

– Medlemmene i det russiske hopplaget har holdt et møte og enstemmig bestemt å delta i OL under det nøytrale flagget, sier han.

Den samme beskjeden kommer fra Alexander Zubkov som er president i Russlands bobforbund.

Han er selv en av de russiske utøverne som er blitt avslørt for å ha dopet seg under OL i 2014. Da vant han to gullmedaljer som han siden har måttet returnere.

Zubkov har tidligere uttalt at han mente russiske utøvere bør dra til OL til tross for at man ikke kunne stille opp under det russiske flagget.

– Vi er satt i en situasjon hvor vi skal konkurrere uten nasjonalsang og flagg, men vi er nødt til å bevise styrken i russisk sport, sa han nylig.

De russiske utøverne som ønsker å stille opp under nøytralt flagg, må først godkjennes av IOC. De vil være sikre på at utøverne ikke har vært innblandet i den organiserte dopingskandalen i Russland.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer