UTESTENGT: Nylig ble det avslørt at russiske friidrettsutøvere i en årrekke har bedrevet systematisk doping. Positive dopingprøver har i tillegg blitt holdt hemmelige.  Foto: EPA/KAY NIETFELD/NTB Scanpix
UTESTENGT: Nylig ble det avslørt at russiske friidrettsutøvere i en årrekke har bedrevet systematisk doping. Positive dopingprøver har i tillegg blitt holdt hemmelige. Foto: EPA/KAY NIETFELD/NTB ScanpixVis mer

Russland anker ikke dopingstraffen

Er ilagt utestengelse av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

Russland anker ikke utestengelsen landet er ilagt av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) etter den siste tidens dopingavsløringer.

Det bekreftet Det russiske friidrettsforbundet (ARAF) i et møte med IAAF-styret torsdag. Russerne kunne ha bedt om en høring i saken, men har valgt ikke å benytte seg av denne muligheten.

Nylig ble det avslørt at russiske friidrettsutøvere i en årrekke har bedrevet systematisk doping. Positive dopingprøver har i tillegg blitt holdt hemmelige. Det førte til at IAAF suspenderte Det russiske friidrettsforbundet fra alle internasjonale konkurranser på ubestemt tid. I ettertid ble også Det russiske antidopingbyrået (RUSADA) suspendert av Verdens antidopingbyrå (WADA).

Et russisk dopinglaboratorium har i tillegg mistet sin lisens til å analysere prøver fra idrettsutøvere.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram