Russland anker ikke dopingstraffen

Er ilagt utestengelse av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

UTESTENGT: Nylig ble det avslørt at russiske friidrettsutøvere i en årrekke har bedrevet systematisk doping. Positive dopingprøver har i tillegg blitt holdt hemmelige.  Foto: EPA/KAY NIETFELD/NTB Scanpix
UTESTENGT: Nylig ble det avslørt at russiske friidrettsutøvere i en årrekke har bedrevet systematisk doping. Positive dopingprøver har i tillegg blitt holdt hemmelige. Foto: EPA/KAY NIETFELD/NTB ScanpixVis mer

Russland anker ikke utestengelsen landet er ilagt av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) etter den siste tidens dopingavsløringer.

Det bekreftet Det russiske friidrettsforbundet (ARAF) i et møte med IAAF-styret torsdag. Russerne kunne ha bedt om en høring i saken, men har valgt ikke å benytte seg av denne muligheten.

Nylig ble det avslørt at russiske friidrettsutøvere i en årrekke har bedrevet systematisk doping. Positive dopingprøver har i tillegg blitt holdt hemmelige. Det førte til at IAAF suspenderte Det russiske friidrettsforbundet fra alle internasjonale konkurranser på ubestemt tid. I ettertid ble også Det russiske antidopingbyrået (RUSADA) suspendert av Verdens antidopingbyrå (WADA).

Et russisk dopinglaboratorium har i tillegg mistet sin lisens til å analysere prøver fra idrettsutøvere.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram