EGET «OL»: Russiske friidrettsutøvere er utestengt fra OL. Nå blir det egne leker. Her er Jelena Isinbajeva fra VM i Russland 2013. Hun vil ikke delta ii «The Stars 2016». Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
EGET «OL»: Russiske friidrettsutøvere er utestengt fra OL. Nå blir det egne leker. Her er Jelena Isinbajeva fra VM i Russland 2013. Hun vil ikke delta ii «The Stars 2016». Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFEVis mer

Russland arrangerer sitt eget lille friidretts-OL. Går av stabelen allerede i morgen

«The Stars 2016» samler 135 utestengte utøvere.

(Dagbladet): Da hele Russland spent ventet på om sine håpefulle friidrettsutøvere fikk delta i OL, ble det foreslått å lage et helt eget «OL» dersom de ikke fikk delta.

Nå har nasjonen bestemt seg, og friidrettsutøverne som ikke får ta turen til OL, møtes 28. juli - altså i morgen - for å delta i «The Stars 2016».

DELTAR: Maria Kuchina, høydehopper, deltar i «The Stars 2016». Her med gullmedalje og bamse hun fikk da hun vant i VM i Beijing 2015. Foto:    REUTERS/Damir Sagolj
DELTAR: Maria Kuchina, høydehopper, deltar i «The Stars 2016». Her med gullmedalje og bamse hun fikk da hun vant i VM i Beijing 2015. Foto:    REUTERS/Damir Sagolj Vis mer

Rundt 135 utøvere er ventet at skal delta i lekene, og det vil både være tidligere medalje- og OL-vinnere, i tillegg til mindre kjente russiske utøvere.

Stavhopperen Jelena Isinbajeva, har tidligere uttalt at hun ikke var sikker på om hun ville delta dersom Russland ville arrangere egne leker.

Nå har hun bestemt seg for ikke å bli med. Det sier lederen for de russiske utøverne, Yuri Borzakovsky, til det russiske nyhetsbyrået TASS.

- Hun har bestemt seg for å hvile etter en tøff sesong, sier Borzakovsky.

«Dopingåret 2016»

Årets sommer har vært sterkt preget av dopingavsløringene som har kommet på løpende bånd. Tar man med avsløringene fra i vinter og våres, er det vanskelig å holde styr på hvor mange utøvere som er tatt for doping og utestengt.

De seneste årene har det vært flere dopingtilfeller i Russland, mye grunnet det som skal ha vært systematisk, statsstøttet doping. Det har ført til at alle russiske friidrettsutøvere de siste månedene har vært utestengt fra all konkurranse.

Nylig ble det også klart at nasjonens friidrettsutøvere ikke får delta i det kommende Rio-OL, med unntak av et par stykker som får konkurrere under nøytralt flagg.

Så å si hele verden ventet i spenning på om nasjonen ville bli utestengt av Den internasjonale olympiske komité (IOC), men på søndag ble det klart at hvert enkelt særforbund selv måtte ta avgjørelsen på om de ville utestenge russiske utøvere.

Det endte blant annet med at seks av 28 russiske roere, fem padlere og åtte svømmere nå ikke får delta i lekene.