Russland avslører: - Kvinnelige selvmordsbombere ville ramme Sotsji-OL

Forsøkte smugle eksplosiver i håndkrem.

OL-ALARM: Russiske politimyndigheter etterlyste Ruzana Ibragimova i forkant av Sotsji-OL på grunn av terrorfrykt. Nå bekrefter russerne at et antall kvinnelige terrorister ble pågrepet før OL.  Foto: AP Photo/Natalya Vasilyeva
OL-ALARM: Russiske politimyndigheter etterlyste Ruzana Ibragimova i forkant av Sotsji-OL på grunn av terrorfrykt. Nå bekrefter russerne at et antall kvinnelige terrorister ble pågrepet før OL. Foto: AP Photo/Natalya VasilyevaVis mer

(Dagbladet): Etter angrepene som rammet Paris fredag forteller russiske myndigheter at de stanset terrorister i forkant av vinter-OL i Sotsji i 2014.

Til nyhetsbyrået Associated Press bekrefter nemlig Russlands utenriksminister og anti-terror-ansvarlig Oleg Siromolotov at de forelå skumle planer mot Sotsji-lekene.

Siromalotov forteller at flere kvinnelige selvmordsbombere planla å smugle eksplosiver i håndkrem ombord på et fly. Aksjonen ble derimot forhindret. Terroristene - eller såkalte «sorte enker» - ble pågrepet i Østerrike og Frankrike, skriver AP.

- Den kvinnelige selvmordsbomberen i Frankrike hadde planer som viste hvor de skulle plassere eksplosivene, sier utenriksminister Siromolotov.

Etterlyst I januar i fjor var det panikktilstander i OL-byen da den beryktede Ruzana Ibragimova angivelig var observert i Sotsji.

Det ble hengt oppen rekke etterlyst-plakater i byen. Ibragimova, som også er kjent som Salima, «halter lett, albuen bøyer seg ikke, og hun har et ti cm. langt arr på det venstre kinnet», sto det i beskrivelsen..

Russiske myndigheter brukte enorme summer på sikkerheten før vinterlekene på hjemmebane - og det skjedde heller ingen skandaler.

- Det ultimate mål Russiske spesialstyrker gjennomført i månedene før OL en rekke anti-terror-operasjoner i Nord-Kaukasus for å sørge for at terrortruslene mot vinterlekene i Sotsji ikke ble en realitet.

- Sotsji er det ultimate mål for islamistene. Terroren i Volgograd var antakelig bare begynnelsen, sa elitesoldaten og obersten Mikhailov til Der Spiegel.

Han er en del av en elitegruppe i russiske FSB (KGBs arvtaker). Han var på jobb da terrorister tok kontroll over Dubrovka-teateret i Moskva i 2002, og sier at noe liknende aldri kommer til å skje igjen.