Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Doping:

Russland bekrefter: Fem friidrettsutøvere utestengt for doping

Tok blant annet sølv i London-OL.

UTESTENGT: Russiske Antonina Krivosjapka er utestengt i to år for brudd på dopingbestemmelsene under London-OL i 2012, der hun tok sølv på 4 x 400 meter. Foto: Vesa Moilanen, Lehtikuva / NTB scanpix<div><br></div>
UTESTENGT: Russiske Antonina Krivosjapka er utestengt i to år for brudd på dopingbestemmelsene under London-OL i 2012, der hun tok sølv på 4 x 400 meter. Foto: Vesa Moilanen, Lehtikuva / NTB scanpix

Vis mer

Russiske idrettsmyndigheter opplyser onsdag at fem friidrettsutøvere er utestengt i to år for brudd på dopingbestemmelsene under 2012-OL og VM i 2013.

Antonina Krivosjapka, som var med på å ta sølvet på 4 x 400 meter i London-OL, og Jevgenia Kolodko, som tok sølvet i kule i det samme mesterskapet, er blant de fem.

Begge er fratatt sine medaljer av Den internasjonale olympiske komité (IOC) etter at dopingprøvene deres er blitt testet på nytt etter avsløringene om statsstyrt doping innen russiske idrett.

Dopingdommen betyr også at Krivosjapka og Russland trolig mister gullet på 4 x 400 meter fra VM i Moskva i 2013. Hun må også gi fra seg bronsen på 400 meter. Kolodko står i fare for å miste sølvet fra innendørs-EM samme år.

Stavhopperen Dmitrij Starodubtsev, diskoskasteren Vera Ganejeva og sleggekasteren Anna Bulgakova er tre andre som er utestengt i to år.

(NTB)