Russland-beskjed: - Vil slå de beste

Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen skulle ønske de fikk best mulig konkurranse kommende sesong.

BESKJED: Johannes Høsflot Klæbo vil møte de beste, men mener at det viktigste er å få slutt på krigen i Ukraina. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BESKJED: Johannes Høsflot Klæbo vil møte de beste, men mener at det viktigste er å få slutt på krigen i Ukraina. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HITRA (Dagbladet): Siden mars har de russiske og hviterussiske utøverne vært utestengt av Det internasjonale skiforbundet (FIS) som følge av Russlands invasjon av Ukraina.

- Sånn for alles del skulle man hatt dem med fra start. Det er snakk om utrolig gode skiløpere som man gjerne vil ha med. De pleier jo å være med og kjempe om pallplasser og verdenscupseiere, sier Johannes Høsflot Klæbo til Dagbladet.

Likevel er ikke Klæbo og Emil Iversen i tvil om at det er riktig å holde de russiske utøverne borte.

- Sånn må det bare være, men det er ikke noe artig at de ikke får deltatt. Man vil jo alltid gå mot de beste, så det er ikke noe man jubler for, sier Emil Iversen til Dagbladet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Iversen fortsetter:

- Hvis det blir fred ønsker jeg at de kommer tilbake, men sånn som det er nå ønsker jeg ikke det.

Skistjerna Klæbo understreker at det viktigste er å få en slutt på krigen.

- Jeg har alltid vært skrudd sammen slik at jeg ønsker å møte og slå de beste. Men det viktigste er å få slutt på krigen, så får man se etter det.

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Utestengelsen er det Det internasjonale skiforbundet (FIS) som står for, og selve utestengelsen av utøverne gjelder inntil videre, ifølge Erik Røste, Norges representant i FIS-styret.

- Hos oss er de utestengt helt til det tas et nytt vedtak i FIS-styret. Det kan først komme dersom det blir en endring i situasjonen, fortalte Røste til Dagbladet tidligere i august.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer