Russland blir ikke å se i håndball-VM

Gikk på kjempesmell mot Nederland.

IKKE TIL VM: Håndballstormakten Russland blir ikke å se i årets håndball-VM. De gikk på en kjempesmell mot Nederland i kvalifiseringen. Foto: AP /Marko Drobnjakovic
IKKE TIL VM: Håndballstormakten Russland blir ikke å se i årets håndball-VM. De gikk på en kjempesmell mot Nederland i kvalifiseringen. Foto: AP /Marko DrobnjakovicVis mer

De russiske håndballjentene er ikke å se i VM i desember. Søndag gikk stornasjonen på en stor hjemmesmell og røk ut av kvalifiseringen med 48-59 for Nederland.

Russerne hadde ett mål å gå på fra bortemøtet, men hjemme i Rostov-Na-Donu rant baklengsmålene inn. De nederlandske gjestene stoppet ikke før de hadde sikret seg en tolvmålsseier (33-21).

En mildt sagt forsmedelig hjemmeskrell for håndballnasjonen Russland. For første gang siden oppløsningen av Sovjetunionen i 1991, får ikke russerne være med på VM-festen i Serbia om seks måneder.

Russland står med fire VM-gull i håndball for kvinner. Ved to av anledningene var Norge tapende finalist. Forrige russiske VM-tittel kom i 2009.

I tillegg til Nederland sikret også Tyskland og Frankrike en plass i VM-sluttspillet. Lørdag gjorde Danmark, Polen, Romania og Tsjekkia det samme.

Norge, Serbia, Montenegro og Ungarn er fra før kvalifisert fra Europa til mesterskapet.

(NTB)