Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russland får trolig svar på sin anke i dag

FIS bekrefter overfor Dagbladet.

VENTER I SPENNING: Får Martin Johnsrud Sundby beholde denne bronsemedaljen? FIS kommer med en avklaring i ettermiddag, forklarer talsmann Michal Lamplot overfor Dagbladet. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
VENTER I SPENNING: Får Martin Johnsrud Sundby beholde denne bronsemedaljen? FIS kommer med en avklaring i ettermiddag, forklarer talsmann Michal Lamplot overfor Dagbladet. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Det internasjonale skiforbundet (FIS) bekrefter at de har mottatt Russlands anke etter søndagens skiathlon. Behandlingen er nå i gang, sier FIS-talsmann Michal Lamplot til Dagbladet.

- Du har rett i at Russland leverte inn en anke. Foreløpig har jeg ingen oppdateringer. Jeg tror avgjørelsen fra ankeutvalget vil bli kjent i løpet av ettermiddagen i dag, skriver Lamplot i en e-post.

Episoden som skapte storm på Laura skistadion i går, skjedde i spurten om bronsemedaljen. Martin Johnsrud Sundby kom inn som nummer tre, men han innrømmet selv også at han krysset inn i den oppløpskorridoren hvor Maxim Vylegzjanin befant seg.

Reprisen viser at russeren neppe hadde kommet seg foran uansett, men Sundbys opptreden var uryddig. Derfor ble han ilagt en skriftlig advarsel av FIS-juryen på stadion.

Den avgjørelsen var ikke den russiske langrennsleiren fornøyd med. De anket derfor til FIS i går kveld. Da skal svar foreligge innen 72 timer, men det meste tyder på at det vil gå mindre enn 24.

Hvis avgjørelsen også der blir at Sundby skal ha bronsen, kan Russland anke saken videre.

Hele Norges coronakart