FEST PÅ HJEMMEBANE: Vadim Shipachyov (bak, til høyre) feirer med lagkamerater etter ett av de ti målene. Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV
FEST PÅ HJEMMEBANE: Vadim Shipachyov (bak, til høyre) feirer med lagkamerater etter ett av de ti målene. Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOVVis mer

Russland feide Danmark av isen på hjemmebane

Russisk fest på hjemmebane.

Russland slo Danmark 10-1 i ishockey-VM torsdag og begynner for alvor å melde seg på blant favorittene.

Danmark hadde ingenting å stille opp mot hjemmenasjonen i Moskva. Målvaktsreserven Simon Nielsen fikk sjansen for danskene, men hadde en heller trasig kveld på jobben. Lite tyder på at han utfordrer Sebastian Dahm som førstevalg i kampene som kommer.

Nielsen skal riktignok ikke klandres for nederlaget, men hans usikre innledning på kampen var medvirkende til at hele det danske laget kom dårlig i gang.

Skuddstatistikken viste 19-2 etter den første perioden. I målprotokollen sto det 3-0 til Russland. Det kunne fort vært mer.

Fire nye russiske scoringer i midtperioden ga god stemning blant tilskuerne i Moskva, mens for det danske laget ble motbakken bare brattere og brattere. Jannik Hansens tidlige redusering (3-1) ble mager trøst.

Også sluttperioden endte med russisk fest. Tre nye mål, det siste signert Artem Panarin, satte kronen på verket for hjemmenasjonen.

Tapet betyr at Danmark bare har Kasakhstan og Latvia bak seg i gruppe A etter at fire kamper er spilt. Russland har på sin side klatret til annenplass, bak Tsjekkia. Russerne tapte 0-3 for nettopp Tsjekkia i VMs åpningskamp.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram