Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russland fortsatt utestengt fra OL

Forslaget ble enstemming vedtatt.

UTESTENGT: Russiske OL-utøvere er utestengt, men 168 utøvere har fått delta i lekene som «uavhengige utøvere fra Russland» (OAR). Her er russiske hockeyspillere på kamp med fans fra hjemlandet til stede. Foto: NTB scanpix
UTESTENGT: Russiske OL-utøvere er utestengt, men 168 utøvere har fått delta i lekene som «uavhengige utøvere fra Russland» (OAR). Her er russiske hockeyspillere på kamp med fans fra hjemlandet til stede. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): IOC-styret kom i natt med en anbefaling om at utestengelsen av russiske OL-utøvere i Pyeongchang skulle forlenges.

Forslaget ble enstemming vedtatt, noe som betyr at Russland ikke får delta under eget flagg i avslutningsseremonien som starter klokka 12 norsk tid søndag.

IOC-styret diskuterte saken på et møte lørdag, men etter tre og en halv time var det ingen avklaring. Styret fortsatte diskusjonene søndag morgen lokal tid.

Styret har anbefalt å ikke oppheve utestengingen før etter OL.

Russland er som nasjon utestengt fra OL i Pyeongchang, men 168 russere ble invitert til å delta som «uavhengige utøvere fra Russland» (OAR).

For å få russerne til å respektere de strenge betingelsene som ble satt, lokket IOC med en gulrot: Deltakelse under eget flagg under avslutningsseremonien, skriver NTB.

Det vil ikke lenger være aktuelt, siden IOC har bestemt at Russland fortsatt skal være utstengt.

To dopingsaker

IOC-medlem Nicole Hoevertsz presenterte en rapport fra en egen gruppe som har observert Russlands oppførsel under vinterlekene i Pyeongchang, skriver NTB. Rapporten ble presentert for IOC-medlemmene før avstemningen.

To russiske OL-utøvere har levert positive dopingprøver under lekene i Sør-Korea så langt. Dopingskandalene var derfor ikke til å unngå da IOC-styret møttes i natt norsk tid.

- Det er ekstremt skuffende og gjør at IOC ikke kan heve suspensjonen av Russland før avslutningsseremonien, sa IOC-president Thomas Bach.

Saken oppdateres

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!