<strong>IDRETTTSMINISTER:</strong> Vitalij Mutko. Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB Scanpix
IDRETTTSMINISTER: Vitalij Mutko. Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB Scanpix Vis mer

Russland forventer å ta med minst 266 utøvere til OL

Russlands idrettsminister, Vitalij Mutko, uttalte lørdag at deres OL-tropp så langt består av 266 utøvere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Fra i morges kan jeg bekrefte at vi vil være representert i 29 av 34 disipliner med 266 personer, sa idrettsministeren i et intervju med sportskanalen Match-TV.

Bortsett fra de 67 friidrettsutøverne som har blitt utestengt av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) i forbindelse med tilknytninger til et statlig dopingprogram, har flere titalls andre utøvere blitt nektet deltakelse, inkludert roere, svømmere og vektløftere.

– I svømming meldte vi på 35 stykker. 26 har fått klarsignal til å delta, sa Mutko, før han la til at han trodde en endelig avgjørelse kom i løpet av lørdagen.

Det amerikanske antidopingbyrået sa fredag at OL-medaljør Nikita Lobintsev har testet positivt for meldonium, middelet som ble forbudt i starten av 2016. Han er en av sju svømmere som har blitt utestengt fra det kommende mesterskapet.

Det internasjonale vektløfterforbundet (IWF) utestengte fredag alle de åtte russiske vektløfterne. Grunnen var at de mente at de måtte ta et kollektivt ansvar for at sju utøvere hadde testet positivt etter nye analyser av dopingprøver fra tidligere OL.

Mutko mente IWF burde latt deres vektløftere delta.

– De burde latt alle utøvere med plettfritt rulleblad få lov til å delta, sa han.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) valgte å ikke utestenge alle de russiske utøverne fra OL etter Richard McLarens dopingrapport. IOC lot det heller være opp til de ulike særforbundene om de ville la Russlands utøvere delta.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer