KAOS: Det ble fullstendig kaos fra russiske fans angrep engelske inne på stadion. Foto: NTB Scanpix
KAOS: Det ble fullstendig kaos fra russiske fans angrep engelske inne på stadion. Foto: NTB ScanpixVis mer

Russland gis én sjanse til i EM

Etter kaoset i Marseille.

(Dagbladet): Russland gis en betinget diskvalifikasjon etter skandalen i EM. Det melder UEFA på sine nettsider.

Dette betyr at hendelser lik de på tribunen i helga, vil føre til at laget kastes ut av EM.

Kontroll-, disiplinær- og etikkutvalget hadde i dag et møte i Paris for å diskutere helgas hendelser inne på Stade Velodrome i Marseille i helga, da England og Russland spilte 1-1, og russiske fans angrep engelske inne på tribunen.

Tribunebråk, bruk av fyrverkeri og rasistisk oppførsel har i dag ført til en bot på 150 000 euro, i tillegg til betinget diskvalifikasjon.

- Ifølge artikkel 20 av UEFAS disiplinærregler, er diskvalifikasjonen betinget til etter mesterskapet. En slik suspensasjon vil bli aktuell ved liknende hendelser (tribunebråk) inne på stadion i noen av de resterende kampene for det russiske laget i turneringen, skriver UEFA.

Russland har mulighet til å anke.

PRØVDE Å RØMME: Engelske fans prøvde å rømme fra volden som utartet seg på tribunen etter kampen mellom England og Russland, lørdag. Foto: Phil Oldham/Sportimage via PA Images
PRØVDE Å RØMME: Engelske fans prøvde å rømme fra volden som utartet seg på tribunen etter kampen mellom England og Russland, lørdag. Foto: Phil Oldham/Sportimage via PA Images Vis mer