Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russland kan bli trukket seks poeng etter ulovlig banner og supporterbråk

Gjelder fra neste EM-kvalik.

ULOVLIG BANNER: Dette store banneret viste russerne fram i lagets første EM-kamp mot Tsjekkia forrige fredag. Banneret, supporterbråk i gatene og fyrverkeri på tribunene har fått Uefa til å reagere. Foto:AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF
ULOVLIG BANNER: Dette store banneret viste russerne fram i lagets første EM-kamp mot Tsjekkia forrige fredag. Banneret, supporterbråk i gatene og fyrverkeri på tribunene har fått Uefa til å reagere. Foto:AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF Vis mer

(Dagbladet): Uefa er ikke fornøyd med Russland oppførsel utenfor banen i EM, og truer med å trekke laget seks poeng i kvalifiseringen til EM i 2016.

Det melder Uefa på sin hjemmeside.

Russerne har en prøvetid fram til EM 2016. Uefas reaksjon kommer etter opptøyer blant supportere i den polske hovedstaden i går, fyrverkeri på tribunen og illegale bannere under fredagens EM-kamp mot Tsjekkia.

Det russiske fotballforbundet har i tillegg fått en bot på 120 000 euro. De har tre dager på seg til å klage.

Russland spilt 1-1 mot vertsnasjonen Polen i går, og både før, under og etter kampen var det supporterbråk i gatene i Warszawa.

Politiet meldte på sine nettsider at mer enn 180 bråkmakere ble arrestert i forbindelse med slagsmål, og ti personer er sendt til sykehus for behandling.

Bråket startet for alvor i den polske hovedstaden noen timer før kampstart, da russiske supportere marsjerte gjennom byen for å markere nasjonaldagen i EM-gatene - et opptog som ble sett på som en ren provokasjon av mange polakker.

I løpet av marsjen ble det bråk også mellom polske hooligans og politi, som måtte bruke gummikuler, tåregass og vann- og lydkanoner for å få kontroll på situasjonen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling