Russland kan bli trukket seks poeng etter ulovlig banner og supporterbråk

Gjelder fra neste EM-kvalik.

ULOVLIG BANNER: Dette store banneret viste russerne fram i lagets første EM-kamp mot Tsjekkia forrige fredag. Banneret, supporterbråk i gatene og fyrverkeri på tribunene har fått Uefa til å reagere. Foto:AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF
ULOVLIG BANNER: Dette store banneret viste russerne fram i lagets første EM-kamp mot Tsjekkia forrige fredag. Banneret, supporterbråk i gatene og fyrverkeri på tribunene har fått Uefa til å reagere. Foto:AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFFVis mer

(Dagbladet): Uefa er ikke fornøyd med Russland oppførsel utenfor banen i EM, og truer med å trekke laget seks poeng i kvalifiseringen til EM i 2016.

Det melder Uefa på sin hjemmeside.

Russerne har en prøvetid fram til EM 2016. Uefas reaksjon kommer etter opptøyer blant supportere i den polske hovedstaden i går, fyrverkeri på tribunen og illegale bannere under fredagens EM-kamp mot Tsjekkia.

Det russiske fotballforbundet har i tillegg fått en bot på 120 000 euro. De har tre dager på seg til å klage.

Russland spilt 1-1 mot vertsnasjonen Polen i går, og både før, under og etter kampen var det supporterbråk i gatene i Warszawa.

Politiet meldte på sine nettsider at mer enn 180 bråkmakere ble arrestert i forbindelse med slagsmål, og ti personer er sendt til sykehus for behandling.

Bråket startet for alvor i den polske hovedstaden noen timer før kampstart, da russiske supportere marsjerte gjennom byen for å markere nasjonaldagen i EM-gatene - et opptog som ble sett på som en ren provokasjon av mange polakker.

I løpet av marsjen ble det bråk også mellom polske hooligans og politi, som måtte bruke gummikuler, tåregass og vann- og lydkanoner for å få kontroll på situasjonen.