Ski-VM 2021: Johannes Høsflot Klæbo, Aleksandr Bolsjunov og Petter Northug om diskvalifikasjon 5-mila

Russland: Klæbo er forbildet!

Klæbo fulgte rådet til Petter Northug. Det jubler russerne over nå: Johannes kalles "et forbilde for Bolsjunov"

Det var denne hendelsen som gjorde at Johannes Høsflot Klæbo først ble fratatt gullet på femmila i ski-VM. Bilder fra NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MENS Johannes Høsflot Klæbo har gjort sitt viktigste valg som skiløper og trukket anken om disken på 5-mila i VM, kommer nyheten om at hans ti år eldre skikompis Petter Northug har valgt å ta soningen sin på et rehabiliteringssenter for rusmisbrukere.

Det siste er åpenbart en langt tøffere satsing enn det å gi fra seg den medaljen du hadde fortjent, men det er en linje mellom disse to fabelaktige skiløperne som er sterkere enn det Johannes viste på Idrettsgallaen for tre år siden.

Den gang dukket han opp med en Trump-caps med påskriften «Make Northug great again». Denne idrettsgallaen ble arrangert midt i diskusjonen om Petter Northug var i såpass form at han fortjente plass på det norske OL-laget til Pyeongchang, og Johannes kunne ikke dy seg med en treffsikker spøk.

Som ung stjerne i det trønderske langrennsmiljøet visste han godt at Petter ikke var i nærheten av den fysiske formen den aldrende skikongen trengte for å kunne hevde seg i OL. Samtidig hadde Johannes varme og respekt for alt det Petter Northug har gitt langrennssporten. Caps'en var hans måte å fortelle det på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer