Therese Johaug

Russland-nekt

Therese Johaug (33) nekter å delta i verdenscup-avslutningen i Tjumen i Russland.

RUSSLAND-NEKT: Therese Johaug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
RUSSLAND-NEKT: Therese Johaug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Therese Johaug kommer ikke til å reise til verdenscup-avslutningen i Russland. Det bekrefter manager Jørn Ernst til Dagbladet.

- Vi håper FIS sørger for at den blir flyttet et annet arrangørsted. Blir den ikke det, så avstår hun fra å delta, skriver han i melding til Dagbladet.

Årsaken er den militære konflikten som pågår mellom Russland og Ukraina. Natt til torsdag invaderte russiske styrker Ukraina.

Siden har boikottene og fordømmelsene kommet på rekke og rad. Torsdag formiddag uttalte også Johannes Høsflot Klæbo seg om saken.

Trønderen er klar i sin tale. Han ber, i likhet med Johaug, FIS om å flytte verdenscup-finalen et annet sted.

- FIS bør nå ta ansvar. Det er bare å flytte verdenscupavslutningen fra Russland. Jeg både håper og tror at FIS snur seg raskt og finner en løsning. Men det haster, skriver Klæbo i en mail til Dagbladet.

Han fordømmer angrepene:

- Det er veldig skremmende å se hva som skjer i Ukraina nå, noe jeg må fordømme. Det føles uvirkelig ut, og det setter vår sikkerhet i verden i en ny og farlig situasjon. Det er krig – og vi går inn i ei tid med stor usikkerhet og høy risiko, sier Klæbo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer