Russland og India er dop-verstingene

Har flest utestengte utøvere.

 MISTET GULLET:  Olga Kuzenkova er en av flere russiske utøvere som er tatt for dopingbruk. Foto: Toshifumi Kitamura / AFP / NTB Scanpix
MISTET GULLET: Olga Kuzenkova er en av flere russiske utøvere som er tatt for dopingbruk. Foto: Toshifumi Kitamura / AFP / NTB ScanpixVis mer

Det er utøvere fra Russland og India er verstingene når det gjelder dopingmisbruk innen friidretten. Det er disse landene som har flest utestengte utøvere.

Det er en liste fra Den internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) som viser dette. Listen er blitt kjent en drøy uke før VM startes på Luzjniki stadion i Moskva.

Det har vakt reaksjoner at Russland får arrangere VM.

- Jeg synes det er synd at et land med den dopinghistorien får arrangere et så stort mesterskap, sier den tidligere høydestjernen Stefan Holm til Radiosporten i Sveriges Radio.

Det er ikke visepresidenten i Verdens antidopingbyrå (WADA), Arne Ljungqvist, helt enig i.

- Nei, jeg synes heller det er bra. Vertskapet for et slikt mesterskap setter i gang aktiviteter som burde ha vært startet tidligere, og det er positivt at det endelig skjer, sier han.

Russland og India har 44 utøvere hver som er utestengt for brudd på dopingreglementet. Også Tyrkia er en versting når det gjelder overtredelser av dopingreglene innen friidretten.

(NTB)