Russland og Qatar skal arrangere fotball-VM

Fifa har talt.

FIKK VM I 2018: Russland skal arrangere fotball-VM i 2018. Det offentliggjorde Fifa-president Sepp Blatter i Zürich i ettermiddag.Foto: SCANPIX/AP Photo/Anja Niedringhaus
FIKK VM I 2018: Russland skal arrangere fotball-VM i 2018. Det offentliggjorde Fifa-president Sepp Blatter i Zürich i ettermiddag.Foto: SCANPIX/AP Photo/Anja Niedringhaus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Opptakten til dagens avgjørelse om å tildele to lukrative VM-sluttspil i 2018 og 2022 har først og fremst vært skjemmet av korrupsjonsbeskyldninger, framsatt i toneangivende britiske medier, mot stemmeberettigede medlemmer av Fifas 24 mann store eksekutivkomité

Den utaktiske avgjørelsen om å tildele to sluttspill på samme tid, har ført til påstander på kryss og tvers om stemmesalg og kameraderi.

Avstemningen ble likevel gjennomført nesten som planlagt, riktignok uten de to styremedlemmene Amos Adamu fra Nigeria og Reynald Temarii fra Tahiti, som ble suspendert i kjølvannet av avsløringer i Sunday Times.

Første i Øst-Europa Torsdag ettermiddag kunngjorde Fifa-president Sepp Blatter ufallet av stemmeprosessen foran en fullsatt sal i hovedkvarteret i sveitsiske Zürich etter en lengre utredning om fotballens betydning.

Søkerne til VM i 2018 var samlede søknader fra Portugal/Spania, Nederland/Belgia og fra England og Russland.

- VM i 2018 vil bli arrangert i Russland, sa Blatter etter å ha åpnet den forseglede konvolutten overlevert fra lotteritilsynet i Zürich.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer