Skiskytter-VM:

Russland oppgitt

Russerne er langt fra fornøyd med sanksjonene Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) har pålagt dem under VM i Pokljuka.

FLAGG-NEKT: De russiske fargene og logoene Alexander Loginov har på seg her, får han ikke bruke under VM. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
FLAGG-NEKT: De russiske fargene og logoene Alexander Loginov har på seg her, får han ikke bruke under VM. Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

POKLJUKA (Dagbladet): Etter at CAS ga en to års-utestengelse av Russland i desember får russiske utøvere bare delta i VM og OL under nøytralt flagg. Med andre ord er det forbudt å bruke det russiske flagget, andre russiske statssymboler og den russiske nasjonalsangen.

Under skiskytter-VM går Alexander Loginov og de andre russerne under navnet «RBU-team». I forkant av mesterskapet presiserte IBU reglene som gjelder for Russland.

Der kom det fram at de russiske utøverne forbys all bruk av sitt eget flagg, så også på sosiale medier. De får heller ikke lov til å bruke fargene fra sitt eget flagg, noe de ønsket å bruke i den nye logoen for VM.

Russerne må også bruke navnet «RBU-team», fordi IBU har forbudt all bruk av ordet «Russland». Dermed kan de ikke gå for Det russiske skiskytterforbundet, noe som har vært normalen tidligere mens Russland har vært utestengt.

- Bryter CAS-dommen

Den voldsomme begrensningen reagerer russerne nå på, og før sprinten fredag sendte det russiske forbundet et brev til IBU for å klage på de nye reglene. De er uenige i omfanget av begrensningene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer