Russland raste. Dette svarer hun

Russisk skiskytter skiftet land å konkurrere for. Det skapte kritikk.

I AKSJON: Darja Virolajnen sammen med tyske Denise Herrmann-Wick da førstnevnte konkurrerte for Russland. Foto: ROBERT MICHAEL/AFP/NTB
I AKSJON: Darja Virolajnen sammen med tyske Denise Herrmann-Wick da førstnevnte konkurrerte for Russland. Foto: ROBERT MICHAEL/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Den russiske skiskytteren Darja Virolajnen (34) bestemte seg for å konkurrere for Finland, noe som skapte overskrifter i Russland høsten 2022.

Mange forsto hvorfor 34-åringen ønsket dette, etter at hun har bodd med familien sin i Finland siden 2016. Men russiske Roman Terjuskov, som har vært medlem av Russlands statsduma siden 2021, var ikke enig.

- Å bytte land å konkurrere for innen idrett til et uvennlig land, eller rett og slett en fiende, er ikke noe mer enn et svik, sa Terjuskov til russiske Sports.ru september i fjor.

Nå svarer Virolajnen på uttalelsen overfor finske Yle.

- Jeg pleier ikke å følge med på det som skrives om meg i sosiale medier eller andre steder. Jeg mener du bør ha kjennskap til ting før du kommenterer dem. Alle har rett til sin mening, men jeg har bodd i Finland lenge. Jeg flyttet ikke hit i går og fikk statsborgerskap med en gang, sier Virolajnen.

Virolajnen er dattera til de kjente idrettsutøverne Leonid Reztsov og Anfisa Reztsova. Sistnevnte er en legende innen skiskyting og langrenn. 34-åringen flyttet til Finland med ektemannen Roman og sønnen.

- Foreldrene til min ektemann hadde allerede bodd i Finland i lang tid. Jeg var på landslaget da og reiste hele tida. Vårt barn i skolealder var med barnepasser mye. Vi bestemte oss for å flytte til Finland slik at besteforeldrene kunne hjelpe oss med å passe barnet, forklarer Virolajnen.

Hun forteller at mora i første omgang var negativ til flyttingen.

- Vi er veldig nære, så det var vanskelig for min mot å forstå hvorfor vi ønsket å flytte til et annet land. Vi kranglet til og med om det, men vi ble raskt enige, sier Virolajnen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer