Russland reagerer

Basketballstjerna Brittney Griner erklærte seg skyldig i retten. Samtidig reagerer Russland på USA-presidentens innblanding i den betente saken.

ERKLÆRTE SEG SKYLDIG: Brittney Griner i retten utenfor Moskva. Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/NTB
ERKLÆRTE SEG SKYLDIG: Brittney Griner i retten utenfor Moskva. Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

17. februar ble den amerikanske basketstjerna Brittney Griner (31) pågrepet på Sjeremetjevo internasjonale flyplass i Moskva, etter at det ble funnet cannabis-olje i veska hennes.

I dag erklærte Griner seg skyldig i retten, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Jeg vil erkjenne meg skyldig, men det var ikke med hensikt. Jeg hadde ikke tenkt å bryte loven, sa Griner i retten i Khimki utenfor Moskva ifølge NTB.

Kilder forteller ESPN at det var forventet at hun ville erklære seg skyldig, og at det skal dreie seg om en strategi - fordi hun ventet å bli funnet skyldig uansett.

For to dager siden sendte hun en bønn til Det hvite hus, der hun blant annet skrev at hun er livredd.

Noen dager seinere fikk hun brev av president Joe Biden, som også snakket med kona til Griner, Cherelle Griner, og forsikret henne om at de jobber med å få Griner hjem så fort som mulig.

Nå gir den russiske viseutenriksministeren Biden-administrasjonen det glatte lag, for å prøve å lage «hype» rundt saken.

- Amerikanernes forsøk på å skape hype og støy i det offentlige rom er forståelig, men de hjelper ikke til å løse saken, sier Sergej Rjabkov ifølge nyhetsbyrået AP.

- Hype og publisitet, et tema som er elsket av moderne politikere, skaper bare problemer i akkurat denne saken, mener Rjabkov og fortsetter:

- Det er ikke bare en distraksjon av saken, men fører også til innblanding. Det er derfor stillhet er det beste.

Griner er siktet for smugling av en betydelig mengde av et narkotisk stoff, noe som kan straffes med inntil ti års fengsel.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer