Johannes Høsflot Klæbo

Russland reagerer

Måten Johannes Høsflot Klæbo (26) tok sin 50. verdenscupseier vekker reaksjoner i Russland.

VISTE MUSKLER: Ingen kunne gjøre noe med Johannes Høsflot Klæbo på 10-kilometeren i Ruka. Foto: Terje Pedersen / NTB
VISTE MUSKLER: Ingen kunne gjøre noe med Johannes Høsflot Klæbo på 10-kilometeren i Ruka. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

RUKA/OSLO (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo leverte en maktdemonstrasjon av de sjeldne da han smadret konkurrentene på 10 kilometeren i Ruka lørdag.

Klæbo var til slutt over 20 sekunder foran Pål Golberg som ble nummer to, og etter løpet ble 26-åringen fra Byåsen hyllet.

- Det er kanskje noe av det aller beste. I absolutt øverste klasse. Jeg har aldri sett han gå bedre på ski, sa sprinttrener Arild Monsen til Dagbladet.

- Helt tullete! fulgte TV 2-ekspert Petter Skinstad opp.

Hovedpersonen selv var stolt over måten han løste løpet på:

- Det var absolutt et godt skirenn. Jeg hadde som mål å åpne kontrollert, være smart og ha litt gass å gi på slutten. Det greide jeg, sier 26-åringen til Dagbladet.

- Monsen sier han ikke har sett deg løse et løp så godt teknisk, hva sier du selv?

- Det er følelsen jeg sitter på også. Jeg greier å gå teknisk godt på ski og løser arbeidsoppgavene bra.

Det var flere enn Dagbladets Ruka-team som sperret opp øynene da Klæbo dukket opp ikledd julekuler etter lørdagens seier:

GULLGUTT: Johannes Høsflot Klæbo fikk gave etter sin 50. verdenscupseier. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Også russiske medier har omtalt Klæbos elleville løp. Til tross for at Russland ikke får delta i verdenscupen, er interessen stor for hva som rører seg i langrennsverden.

Den russiske nettavisa Championat skriver:

- Svenskene og den ensomme briten var maktesløse i kampen mot Klæbo.

Avisa vier også spalteplass til alle skriveriene som har vært rundt trønderens skadeproblemer i oppkjøringen til sesongen.

INTENS DUELL: Johannes Høsflot Klæbo og Aleksandr Bolsjunov side om side under femmila i VM i Oberstdorf. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
INTENS DUELL: Johannes Høsflot Klæbo og Aleksandr Bolsjunov side om side under femmila i VM i Oberstdorf. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Nå er det åpenbart at alt snakkes om skaden, og at han ikke har fått trene optimalt ikke var så alvorlig, skriver avisa, som også mener fraværet av russiske utøvere gjør Klæbo sterkere.

- Fraværet av hans russiske rivaler så ut til å gi Klæbo enda mer styrke. Ingen Bolsjunov? Da er det ingen som er redde i det hele tatt.

  • Kl. 13.30 skal Klæbo forsøke å ta sin tredje strake seier i Ruka. Da er det 20 kilometer fri teknikk på programmet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer