Russland reiste seg etter sjokkåpning i VM-finalen

Stjernegalleriet cruiset inn til enkel seier mot Slovakia.

LETT TIL SLUTT: Russland ristet av seg sjokkåpningen og vant enkelt 6-2 i VM-finalen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
LETT TIL SLUTT: Russland ristet av seg sjokkåpningen og vant enkelt 6-2 i VM-finalen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Stjernegalleriet til Russland ble som ventet et nummer for stort for Slovakia søndag. Russerne vant VM-finalen i ishockey med 6-2.

Slovakene startet finalen forrykende med å ta ledelsen allerede etter et drøyt minutt ved den høyreiste backen Zdeno Chára

Slovakia har overrasket stort i VM. Etter en haltende innledning så skjerpet slovakene seg grundig og vant de fem siste oppgjørene i gruppespillet. Deretter ble forhåndsfavoritt Canada slått ut i kvartfinalen, mens erkerival Tsjekkia måtte strekke våpen i semifinalen.

Russland reiste seg etter Slovakias sjokkåpning og viste at de ikke hadde noen intensjon om å tape sin første kamp i mesterskapet da det sto om gull.

Sergej Semin utlignet midtveis i første periode., men det var i midtperioden russerne virkelig tok et jerngrep om kampen. Alexander Perezjogin, Alexei Teresjenko og Semins annet mål ga 4-1-ledelse etter to perioder.

Pavel Datsjuk og toppscorer Jevgenij Malkins mål de siste tjue minuttene levnet ingen tvil om hvem som var det beste laget, til tross for at Chára klarte å få inn en redusering for Slovakia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer