FARVEL, SVERIGE: Etter et skuffende OL på hjemmebane er Russland klar for VM-finalen i ishockey. Russerne slo Sverige 3-1 i lørdagens semifinale. Foto: AFP PHOTO / HHOF-IIHF Images / ANDRE RINGUETTE / NTB Scanpix
FARVEL, SVERIGE: Etter et skuffende OL på hjemmebane er Russland klar for VM-finalen i ishockey. Russerne slo Sverige 3-1 i lørdagens semifinale. Foto: AFP PHOTO / HHOF-IIHF Images / ANDRE RINGUETTE / NTB ScanpixVis mer

Russland sendte Sverige på hodet ut av VM

Klar for finalen i ishockey.

Etter et skuffende OL på hjemmebane er Russland klar for VM-finalen i ishockey. Russerne slo Sverige 3-1 i lørdagens semifinale.

Russland var en av de største favorittene foran OL på hjemmebane i Sotsji tidligere i år, men innfridde ikke. Nå fremstår laget som et helt annet - noe som søndag kan gi dem VM-gull. Russerne feide Sverige av banen og skal kunne gi Tsjekkia eller Finland en god kamp om gullmedaljen.

- Vi møtte et bra Russland. Vi holdt dem bra. Det var nesten ikke målsjanser det de scoret på, sa Sveriges landslagssjef Pär Mårts til svensk TV 4.

19 sekunder Svenskene fikk likevel den beste åpningen på semifinalekampen og tok ledelsen ved Oscar Möller, som til daglig spiller i Skellefteå, etter bare 19 sekunder. Etter scoringen klarte svenskene å holde et visst press, men etter hvert tok Russland over styringen.

Etter 13 minutt utlignet Sergej Plotnikov. Navnebror Sergej Sjirokov ordnet 2-1 bare fem minutter senere.

- På stillingen 1-2 hadde Oscar Möller åpent mål til å gjøre 2-2. Det var marginer og vi klarte ikke få dem på vår side, sa Mårts.

Forsterkninger Sverige pådro seg mange utvisninger utover i kampen, noe som gjorde det vanskelig for «Tre Kronor» å ta opp kampen om finaleplassen. I annen periode satte Anton Belov inn 3-1-målet.

Russland har fått forsterkninger under mesterskapet. NHL-stjernen Jevgenij Malkin har kommet inn i troppen, etter at hans Pittsburgh Penguins røk ut av NHL-sluttspillet. Det kan vise seg å bli viktig i søndagens VM-finale.

(NTB)