Russland sendte Sverige på hodet ut av VM

Klar for finalen i ishockey.

FARVEL, SVERIGE: Etter et skuffende OL på hjemmebane er Russland klar for VM-finalen i ishockey. Russerne slo Sverige 3-1 i lørdagens semifinale. Foto: AFP PHOTO / HHOF-IIHF Images / ANDRE RINGUETTE / NTB Scanpix
FARVEL, SVERIGE: Etter et skuffende OL på hjemmebane er Russland klar for VM-finalen i ishockey. Russerne slo Sverige 3-1 i lørdagens semifinale. Foto: AFP PHOTO / HHOF-IIHF Images / ANDRE RINGUETTE / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter et skuffende OL på hjemmebane er Russland klar for VM-finalen i ishockey. Russerne slo Sverige 3-1 i lørdagens semifinale.

Russland var en av de største favorittene foran OL på hjemmebane i Sotsji tidligere i år, men innfridde ikke. Nå fremstår laget som et helt annet - noe som søndag kan gi dem VM-gull. Russerne feide Sverige av banen og skal kunne gi Tsjekkia eller Finland en god kamp om gullmedaljen.

- Vi møtte et bra Russland. Vi holdt dem bra. Det var nesten ikke målsjanser det de scoret på, sa Sveriges landslagssjef Pär Mårts til svensk TV 4.

19 sekunder Svenskene fikk likevel den beste åpningen på semifinalekampen og tok ledelsen ved Oscar Möller, som til daglig spiller i Skellefteå, etter bare 19 sekunder. Etter scoringen klarte svenskene å holde et visst press, men etter hvert tok Russland over styringen.

Etter 13 minutt utlignet Sergej Plotnikov. Navnebror Sergej Sjirokov ordnet 2-1 bare fem minutter senere.

- På stillingen 1-2 hadde Oscar Möller åpent mål til å gjøre 2-2. Det var marginer og vi klarte ikke få dem på vår side, sa Mårts.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer