Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russland sikrer sine OL-triumfer i kunstløp

Dobbeltseier i parløp.

DOBBELT RUSSISK: Det ble dobbelt russisk i parløp, kunstløp. Gullet gikk til Tatjana Volosozjar og Maxim Trankov (foran), mens sølvet gikk til Ksenia Stolbova og Fedor Klimov. Foto: EPA/BARBARA WALTON
DOBBELT RUSSISK: Det ble dobbelt russisk i parløp, kunstløp. Gullet gikk til Tatjana Volosozjar og Maxim Trankov (foran), mens sølvet gikk til Ksenia Stolbova og Fedor Klimov. Foto: EPA/BARBARA WALTON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er i kunstløphallen Russland feirer sine triumfer i Sotsji-OL. Onsdag ble det dobbeltseier i parløp med Tatjana Volosozjar og Maxim Trankov som overlegne vinnere.

De ledet etter å ha oppnådd en rekordhøy poengsum i kortprogrammet og leverte det klart beste friløpet også. Ksenia Stolbova og Fedor Klimov fulgte opp ved å klatre opp til sølvplass med det nest beste friløpet.

Aljona Savchenko og Robin Szolkowy var på 2.-plass etter kortprogrammet, men de måtte nøye seg med å erobre Tysklands første bronsemedalje i lekene, etter seks gull og en sølv.

Russland står med to gullmedaljer etter fem hele konkurransedager i lekene på hjemmebane, og Volosozjar/Trankov har vært involvert i begge. De tok seg av kortprogrammet da Russland vant lagkonkurransen, mens Stolbova/Klimov gikk friløpet.

Rampelys Da var det nasjonalidolet Jevgenij Plusjenko og stjerneskuddet Julia Lipnitskaja som fikk mer oppmerksomhet, men tirsdag og onsdag var det Volosozjar og Trankov som fikk bade i rampelyset.

Til musikk fra rockemusikalen Jesus Christ Superstar leverte de en ny oppvisning. Da det var over, falt Trankov ned på kne med armene hevet før han bøyde seg og kysset isen. Volosozjar gjemte ansiktet i hendene mens gledestårene rant.

- Dette var en stor dag for hele Russland. To av våre par presterte meget bra, og jeg tror alle i det store landet vårt er fornøyde nå, sa Trankov.

- Vi var under stort press selv om vi allerede hadde laggull. Dette er en drøm som blir virkelig, den viktigste drømmen i våre liv.

Gjenopprettet orden 12.000 tilskuere heiet de to hjemmeparene fram til triumf og gjenopprettet orden i parløpverden etter at seierspallen i Vancouver-OL sjokkerende nok var fri for russere.

Til sammen har par fra Russland eller Sovjetunionen nå vunnet gull i øvelsen 13 ganger siden den første triumfen for akkurat 50 år siden. De 12 første titlene kom i ubrutt rekkefølge.

Savchenko/Szolkowy håpet å kunne utfordre Volosozjar/Trankov, men de falt en gang hver i friløpet til musikk fra Tsjaikovskijs Nøtteknekkeren, fikk bare fjerde høyeste poengsum for dagen og falt til bronseplass.

De berget iallfall medalje foran det kinesiske paret Pang Qing/Tong Jian.

(NTB)

Hele Norges coronakart