Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russland-sjef kobles til dopingsak

Den russiske friidrettspresidenten, Dmitrij Sjljakhtin, er i trøbbel. Han er suspendert mistenkt for å ha hindret en dopingetterforskning.

DOPINGSAK: Friidrettspresidenten er dratt inn i saken knyttet til høydehopperen Danil Lysenko. Foto: NTB scanpix
DOPINGSAK: Friidrettspresidenten er dratt inn i saken knyttet til høydehopperen Danil Lysenko. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ved siden av Sjljakhtin er også seks andre mistenkt i saken. Det er Friidrettens integritetsenhet som har suspendert russerne.

Anklagene knytter seg til saken mot høydehopperen Danil Lysenko, som skal ha lagt fram forfalskede medisinske papirer etter at han ble anklaget for å ha unndratt seg dopingtesting.

Russlands friidrettsforbund er som organisasjon anklaget for å ha hjulpet ham. Det er også Sjljakhtin og fire andre høytstående ledere i forbundet, i tillegg til Lysenko selv og hans trener Jevgenij Zagorulko.

Saken kaster nye skygger over Russlands forberedelser til neste års OL.

Russlands friidrettsforbund har vært utestengt fra internasjonal friidrett siden 2015 som følge av organisert dopingjuks. Forbundet har stadig nærmet seg opphevelse av utelukkelsen, og Sjljakhtin har vært svært aktiv i arbeidet med å nærme seg en løsning.

Meldingen om anklagene mot Sjljakhtin kommer dagen før et styremøte i Det internasjonale friidrettsforbundet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media