Russland sparker alle sine dopingtestere

Russlands antidopingbyrå (RUSADA) har kvittet seg med alle dopingkontrollører som var knyttet til det tidligere testregimet.

DOPET RUSSER: Alexander Ivanov tok gull i friidretts-VM i 2013, men mistet medaljen etter at han ble tatt for doping 22. mars. Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko
DOPET RUSSER: Alexander Ivanov tok gull i friidretts-VM i 2013, men mistet medaljen etter at han ble tatt for doping 22. mars. Foto: AP Photo/Alexander ZemlianichenkoVis mer

Dette er gjort som en del av opprydningen etter beskyldningene om statsstøttet doping.

- RUSADA er gått igjennom en full opprydning, og 90 prosent av staben er byttet ut. Dette gjelder samtlige dopingkontrollører, sier RUSADA-sjef Jurij Ganus.

Ganus sier at internasjonale eksperter anbefalt av Verdens Antidopingbyrå (WADA) har bidratt sterkt til å bygge opp igjen det han kaller «nye» RUSADA.

RUSADA ble tatt inn i WADAs varme igjen i september 2018 etter at WADA fikk forsikringer til at de ville få tilgang til alt tilgjengelig materiale og prøver samlet inn av det kontroversielle laboratoriet i Moskva.

Da WADA kom til Moskva i desember viste seg at de ikke fikk tilgang grunnet manglende sertifisering.

Til slutt fikk WADA tilgang, og i januar kom bekreftelsen at de hadde sikret seg materialet og prøvene de hadde etterlyst.