Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russland tar grep etter etter skandalen: - De har nok følt et press

 Gir fra seg renn i skiskyting etter avsløringene i McLaren-rapporten.

FÅR IKKE KONKURRERE PÅ HJEMMEBANE: De russiske skiskytterne. Foto: NTB Scanpix
FÅR IKKE KONKURRERE PÅ HJEMMEBANE: De russiske skiskytterne. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russland gir fra seg vinterens verdenscuprenn i skiskyting i Tjumen og junior- og ungdoms-EM i Ostrov, melder det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) i en pressemelding onsdag kveld.

- Jeg var redd for at alle våre utøvere skulle bli nektet å konkurrere. Heldigvis slapp vi det, sa det russiske IBU-styremedlemmet Alexander Tikhonov til nyhetsbyrået Tass etter torsdagens ekstraordinære styremøte, skriver NTB.

Seinest i går sendte Norges Skiskytterforbund har et brev til Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) med krav om å frata Russland verdenscuprenn etter avsløringene i McLaren-rapporten.

Det bekrefter Erlend Slokvik, president i Norges Skiskytterforbund, til TV 2.

- Vi forventer at det skjer noe, sa Slokvik til TV 2 Sporten.

Og fikk rett.

Gir fra seg renn

Under 24 timer etter saken, bekrefter IBU at Russland gir fra seg både verdenscuprenn og junior- og ungdoms-EM.

- Det viser at Russland tar denne saken på alvor. Og at de har vurdert at i den situasjonen de er i var dette fornuftig å gjøre. Der viser Russland oss i IBU og sportsverden at de tar ansvar i den situasjonen de har kommet opp, sier IBU-president Anders Besseberg til Dagbladet.

IBU-PRESIDENT: Anders Besseberg. Foto: NTB Scanpix
IBU-PRESIDENT: Anders Besseberg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han var på vei hjem etter et ekstraordinært styremøte i Tyskland.

IBU har fortsatt en stor jobb foran seg etter McLaren-rapporten. Besseberg forteller til Dagbladet at alle de 31 utøverne som er nevnt i rapporten skal få en individuell og rettferdig behandling. To av dem er allerede utestengt.

- Det er en jobb vi tar veldig seriøst, og nå er det opp til oss å finne ut hvor stort problemet egentlig er, sier Besseberg.

Fornøyd

Erlend Slokvik var fornøyd torsdag kveld. Til Dagbladet sier han følgende om nyheten:

- Dette er bra. Det viser at de tar saken på alvor. Det er et positiv signal.

- Er du overrasket?

- Ja, det er ikke lenge siden de forsvarte seg og var veldig kritiske til rapporten. Men det er mange som har sagt ifra, så de har nok blitt

Mister skøyteløp

Rett etter nyheten kom, ble det bestemt at Russiske Tsjeljabinsk er fratatt verdenscupløpene på skøyter i mars på grunn av dopingavsløringen. Det skriver NTB.

Løpene i Tsjeljabinsk skulle avholdes helgen 10.-12. mars, men Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) har besluttet at de ikke kan gjennomføres der.


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!