Håndball-VM

Russland til kvartfinale etter ekstraomganger

Russland slo Sør-Korea etter stor dramatikk i 1/8-finalen i håndball-VM mandag. Russerne vant 36-35 etter ekstraomganger og ser ut til å være over OL-bakrusen.

TØFT: Russland og trener Evgeni Trefilov måtte slite for å komme til kvartfinalen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TØFT: Russland og trener Evgeni Trefilov måtte slite for å komme til kvartfinalen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nå er laget i klart bedre skikk enn i EM i fjor. OL-mesteren fra Rio de Janeiro i fjor ledet så godt som hele kampen mot Sør-Korea mandag og viste gullpotensial med rask og oppfinnsom håndball.

Men kollapsen i 2.-omgangen viste at russerne er sårbare.

Etter 16-13 ved pause økte forspranget mye like etter sidebytte. Russland ledet med seks mål, men det snudde. Sør-Korea kom opp på uavgjort 27-27 og ledet også 29-28.

Russland skuffet stort også i fjorårets EM og ble bare nummer fire i sin hovedrundepulje. Det ga ikke plass i semifinalen.

Treneren Jevgenij Trefilov var klar på hvorfor:

– OL-festen har vart helt til nå. Spillerne er rett og slett ikke klare for EM, dessverre, sa Trefilov etter tapet for Romania.

Dersom Norge slår Spania senere mandag, venter en kvartfinale mot Russland onsdag.

I en annen åttedelsfinale i kveld tapte Romania overraskende 27-28 for Tsjekkia.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer