Russland tok hockeybronsen

Russland slo som forventet «lillebror» Hviterussland 7-2 og tok bronsemedaljen i ishockey seint i kveld - en bronse med bismak.

Bare en gang siden Sovjetunionens ishockeylag debuterte i OL i 1956 har russiske spillere gjort det dårligere i vinterlekene. På Lillehammer for åtte år siden ble russerne nummer fire.

Sju ganger ble det gamle Sovjetunionen OL-mester i ishockey. Bare en gang ble det bronse, også det på amerikansk is i Squaw Valley i 1960. Etter at Russland måtte nøye seg med sølv under Nagano-OL i 1998, hvor NHL-proffene deltok for første gang, ville de ta tilbake tronen som verdens ledende ishockeynasjon i Salt Lake City.

Men etter et bittert semifinaletap for USA, hvor russerne følte seg bortdømt og dårlig behandlet, måtte de nøye seg med kamp om bronsen.

Lørdag reiste likevel laget seg mot Hviterussland, som sto for en av tidenes ishockeybomber da laget slo ut Sverige i kvartfinalen. I litt over periode så det ut til at Hviterussland kunne hamle opp også med Russland, men på stillingen 2-2 var det slutt.

To mål med 23 sekunders mellomrom ved Oleg Tverdovskij og Pavel Datsjuk ga Russland en 4-2-ledelse laget aldri var i fare for å gi fra seg. I den siste perioden scoret laget tre ganger til. Datsjuk, Igor Larionov og tomålsscorer Aleksej Kovalev hadde tre målpoeng hver.

pillere forstår betydningen av denne kampen og er svært fokuserte og spilleklare

(NTB-AFP)