Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Doping i Russland:

Russland trues med EM-nekt i friidrett

IAAF opphever ikke utestengelse.

UTESTENGT?: Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) opphever ikke Russlands dopingutestengelse. IAAFs norske dopingekspert Rune Andersen truet samtidig med EM-nekt. Foto: AFP PHOTO / Adrian DENNIS
UTESTENGT?: Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) opphever ikke Russlands dopingutestengelse. IAAFs norske dopingekspert Rune Andersen truet samtidig med EM-nekt. Foto: AFP PHOTO / Adrian DENNIS Vis mer

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) opphever ikke Russlands dopingutestengelse. IAAFs norske dopingekspert Rune Andersen truet samtidig med EM-nekt.

Russland ble sluppet inn igjen i varmen av Den internasjonale olympiske komité (IOC) etter lekene i Sør-Korea, men hos IAAF møter russerne fortsatt en kald skulder.

IAAFs norske dopingekspert, Rune Andersen, sa på en pressekonferanse i Birmingham at russerne ikke har møtt kravene til å bli gjeninnsatt.

– Vi anbefalte IAAFs styre å ikke ta Det russiske friidrettsforbundet (RUSAF) tilbake, og det ble akseptert av styret, sa Andersen.

– Mange av kravene for å bli tatt tilbake er oppfylt, men det er fortsatt mange som ikke er det. Blant annet har RUSAF og RUSADA (Antidoping Russland) fortsatt ikke gitt oss en dopingtestplan for 2018 som tester utøverne hyppig nok, fortsatte han.

Deltok som OAR i OL

Andersen la til at RUSAF heller ikke har ordnet opp i juridiske problemer som førte til at forbundet ikke kunne ilegge midlertidige dopingutestengelser.

Dersom ikke Russland har fått orden på antidopingarbeidet sitt sa Andersen også at EM i friidrett i Berlin i august kan gå helt uten russiske deltakere, også som nøytrale utøvere.

IOC opphevet Russlands dopingutestengelse på slutten av vinter-OL i Pyeongchang forrige måned.

Russland ble utestengt fra OL etter anklager om et statsstyrt dopingsystem under 2014-lekene i Sotsji.

168 russiske utøvere deltok i Sør-Korea under det olympiske flagget (OAR).

Vil ha møte

Dimitrij Sjilakhtin, lederen av russisk friidrett, sier at han vil prøve å møte IAAF-president Sebastian Coe og Andersen.

– Vi har sendt dem alt av materiale og de dokumentene (som ble forespurt), sa han, før han la til at Andersens dopingutvalg «ikke hadde vært i kontakt med dem siden oktober».

Russiske Sergej Sjubenkov, verdensmester på 110 meter hekk i 2015, skjønte ingenting av avgjørelsen.

– Jeg har ikke peiling på hvordan jeg skal ta dette, sa Sjubenkov til R-Sport.

– I lang tid har jeg ikke skjønt hva som har foregått på disse IAAF-møtene og deres avgjørelser. Uansett har ikke vi utøverne noe valg. Vi må bare trene og forberede oss som vanlig, fortsatte han.

Flere russiske utøvere deltok også under forrige ukes innendørs-VM i Birmingham som nøytrale. Blant dem var vinnerne av høydekonkurransene for kvinner og menn, Marija Lasitskene og Danil Lysenko.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling