Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russland utestengt fra Paralympics

Russland utestenges fra Paralympics

Den internasjonale paralympiske komité (IPC) opprettholder utestengelsen av Russland som nasjon fra vinterens Paralympics.

UTESTENGES: Den internasjonale paralympiske komité utestenger Russland fra Paralympics. Foto: AP Photo/Pavel Golovkin
UTESTENGES: Den internasjonale paralympiske komité utestenger Russland fra Paralympics. Foto: AP Photo/Pavel Golovkin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den internasjonale paralympiske komité (IPC) opprettholder utestengelsen av Russland som nasjon fra vinterens Paralympics.

Det opplyser IPC i en pressemelding der komiteen samtidig skriver at kvalifiserte russiske utøvere vil kunne delta i Paralympics under nøytralt flagg.

IPC venter at mellom 30 og 35 slike nøytrale utøvere vil delta under lekene i Pyeongchang.

- IPC opprettholder mistanken mot Russlands paralympiske komité (RPC). Samtidig vil komiteen, som en anerkjennelse av framdriften RPC har hatt i sine anti-dopingaktiviteter, tillate at kvalifiserte, russiske para-utøvere, som oppfyller strenge betingelser, konkurrerer i fem idretter under navnet nøytral paralympisk utøver (NPA) i Pyeongchang 2018, skriver komiteen.

De nevnte fem idrettene er alpint, skiskyting, langrenn, snowboard og rullestolcurling. De nøytrale, russiske utøverne vil imidlertid ikke kunne delta i langrenn for menn, da de 100 kvoteplassene i denne øvelsen allerede er utdelt.

Russiske folkevalgte og medlemmer av Russlands paralympiske komité vil ikke få være til stede under mesterskapet.

Hele den russiske troppen var også utestengt fra Sommer-Paralympics i Rio de Janeiro i 2016. Bakgrunnen for utelukkelsene er avsløringene om organisert, statsstøttet dopingjuks i russisk idrett.

I Sotsji i 2014 tok russiske utøvere 80 medaljer i Paralympics, og Russland ble dermed klart beste nasjon.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!